Karaman Devlet Hastanesi Varis Tedavisinde Büyük Merkezlerle Yarisiyor

Karaman Devlet Hastanesi’nde varis ameliyatlari narkoz verilmeden 10 dakikada yapiliyor.Üstelik varis ameliyati için hastalar, hastanede kalmayip ayni gün çerisinde taburcu ediliyor.

Karaman Devlet Hastanesi Varis Tedavisinde Büyük Merkezlerle Yarisiyor

Varis hastaligi, “Toplardamarda genisleme veya sislik varis olarak adlandirilmaktadir. Toplumda yaridan fazla bireyde görülmekte olup tedavi edilmediginde ciddi problemlerle karsimiza çikar. Varisler, kadinlarda sik görülmektedir. Özellikle ayakta çalisan veya sürekli oturarak çalisan bireyler varis için risk gruplarini olustururlar. Varisler, bacaklarda kasinti, gece kramplari, çok ayakta kalindiginda bacak agrilari, bacakta siskinliklere sebep olur. Bu semptomlara ek olarak özellikle kadinlarda bacaktaki görüntü rahatsizliklari diger sikâyetleri gölgede birakir. Bu görüntü rahatsizliklari küçük kilcal damarlardan daha büyük varis damarlarina kadar genis bir yelpazede karsimiza çikar. Özellikle kadin hastalarimizda tedavi edilmediginde psikolojik rahatsizliklara yol açabilmektedir. Daha büyük varislerde ise tedavi olmadiginda bacakta yaralar olusmakta ve ciddi is gücü kaybi meydana gelmektedir. Varis altta yatan neden belirlendiginde tedavisi Kalp ve Damar Cerrahi uzmanlarinca kolaylikla yapilabilen bir hastaliktir. Hastanin muayenesi, sikâyetleri belirlenip ona göre testler yapildiktan sonra hastanin tedavisi planlanir. Karaman Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Kliniginde, ilk olarak hastanin sikâyetlerine ve muayenesine göre yasam tarzi degisikligi öneriliyor. Bacakta rahatlama egzersizleri, kilo verme ve bunun için gereken yardimin saglanmasi noktasinda yardimci olunuyor. Eger ihtiyaç varsa ilaç tedavisi ve özellikle varis çorabi ile yapilan kompresyon tedavisine geçiliyor. Kilcal damar varislerinin tedavisinde lazer ve radyofrekans tedavisi kullanilmaktadir. Radyofrekans yöntemi daha güvenli ve daha basarili sonuçlar vermektedir. Karaman Devlet Hastanesinde görüntü rahatsizliklari için poliklinikte mevcut olan 2 adet radyofrekans cihazini kullanarak kilcal damarlari anestezi gerekmeden 5-10 dakikalik bir islemle yok ediliyor. Daha büyük varislere ise skleroterapi adi verilen igne enjeksiyon yöntemi ile köpük uygulamasi yapiliyor. Uygulanan iki islemde de hastanin hastanede yatisina gerek olmamakta, islemden sonra hasta günlük yasantisina devam edebilmektedir. Cerrahi uygulamasina ek olarak kapali yöntemle varis ameliyatlarini basariyla yapiliyor. Ayrica hastanemizde hastanin yapilan ultrason tetkiklerine göre toplardamarlarda iç kisimlarda olan varisler için açik cerrahi uygulamasina ek olarak kapali yöntemle varis ameliyatlari basariyla yapiliyor. Yüksek riskli ve kilolu hastalarda ise anestezi kullanmadan özel bir köpük maddesi ile poliklinik sartlarinda kapali ameliyat sistemi de kullaniliyor”
Özellikle Türkiye’de sadece Istanbul’daki bir hastanede uygulanan iç damar varislerine estetik kesi ile disaridan uygulanan kapakçik ameliyati Karaman Devlet Hastanesinde uygulaniyor. Karaman Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Kliniginde büyüksehirlerde varis için kullanilan ve mevcut olan tüm tedavi sistemleri basari ile hastalara uygulaniyor.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali  orhan
Ali orhan - 5 yıl Önce

Sol bacak alt kısmında kaşıntı ve benekli olarak yara meydana geldi ödem veya varis bunun için ne öneride bulunursunuz Teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner284