Bedensel Engelli Neslihan’in Büyük Basarisi

Karaman’da, dogustan bedensel engelli olan 11 yasindaki Neslihan Kiliçoglu, fizik tedavisi için basladigi yüzmede hem 4 kez Türkiye Sampiyonu oldu hem de yürümeye basladi.

Bedensel Engelli Neslihan’in Büyük Basarisi

Dilek ve Üzeyir Kiliçoglu’nun üç çocugundan en küçügü olan Neslihan Kiliçoglu'nun 1.5 yasindayken bedensel engelli oldugu ögrenildi. Doktorunun tavsiyesi ve kendi istegi üzerine 3 yil önce yüzme sporuna baslayan Neslihan, basaridan basariya kosmaya basladi. Neslihan, Mersin ve Istanbul’da yapilan Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Sampiyonasinda 100 metre sirt üstü ve 100 metre kurbagalama stilinde dört kez Türkiye sampiyonu oldu. Neslihan bu derecelerine iki Türkiye ikinciligi ve bir de üçüncülügü ekledi. Özel bir kolejde 5’nci sinif ögrencisi olan Neslihan, haftanin 7 günü havuza gelerek yüzme ve yürüyüs antrenmani yapiyor.
EN BÜYÜK HAYALIM ISTANBUL BOGAZINI YÜZEREK GEÇMEK
Neslihan, en büyük hayallerinden birinin Istanbul bogazini yüzerek geçmek oldugunu belirterek “Engelli oldugum için yüzmenin kaslarima iyi gelecegine doktorum ve ailem karar verdi. Ben yüzmeyi sevdigim için basladim. Birinci hayalim Istanbul bogazini yüzerek geçmek, ikincisi olimpiyat sampiyonu olmaktir. Çalismalarimiz yogun geçiyor. Yüzmeyi çok severek yapiyorum" dedi.
"FIZIK TEDAVI IÇIN YÜZMEYI SEÇTI, TÜRKIYE SAMPIYONU OLDU"
Anne Dilek Kiliçoglu da, Neslihan bedensel engelli oldugu için fizik tedaviye gittigini belirterek söyle konustu: "Doktorlari Neslihan’in sürekli spor yapmasini tavsiye etti. Neslihan ise, yüzmeyi tercih edip sevdi. Önce bu spora sagligi için basladi, sonra bu sporda basarilar kazanmaya basladi ve yüzmeyi kesinlikle birakmayi düsünmüyor. Bedensel engelli oldugunu 1.5 yasindayken ögrendik. Yüzme sporuna basladiginda Neslihan’i kucagimizda getirip götürüyorduk. Ilk 6 ayinda iki kisinin yardimiyla ancak suya girebiliyordu. Bir yilin ardindan Neslihan, kendi basina suya girip çikmaya basladi. Simdi yüzmenin fizik tedaviden daha fazla faydasini gördük. Neslihan, yüzmede dört kez Türkiye sampiyonu oldu. Fizik tedavi için yüzmeyi tercih etti, Türkiye sampiyonu oldu."
"EN BÜYÜK AMACIMIZ NESLIHAN’I YÜRÜTMEKTIR"
Yüzme hocasi Aziz Hopyar ise, Neslihan'in yüzmeye ilk geldiginde normal ögrenci guruplari ile derslere basladigini belirterek "Neslihan 3 yildir bizimle çalisiyor. Neslihan ile elimizden geldigince daha çok antrenman yaptik. Neslihan buraya kucakta geliyordu. Su an havuza kendi basina girip çikacak durumda. Neslihan kara ve suda olmak üzere haftada 7 gün antrenman yapiyor. Neslihan kara antrenmanlarini stadyumda yapiyor ve kendi basina bir tur atabiliyor. Neslihan’in sadece biraz denge sikintisi var. Onu asabilmek için elimizden geleni yapiyoruz. Sürekli olarak fizik doktorumuzla görüsmeler halindeyiz. Neslihan için hangi antrenman daha iyi sürekli bunun alisverisindeyiz. En büyük amacimiz Neslihan’i yürütmektir. Neslihan’in en büyük hayali kendi basina Istanbul bogazini yüzerek geçmektir. Benim hayalim ise Neslihan’i bir Avrupa sampiyonasinda yarisirken görmektir" ifadesini kullandi.
"NESLIHAN, KARAMAN'IN GURUR KAYNAGIDIR"
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Neslihan'in en degerli sporculardan biri oldugunu belirterek sunlari söyledi: "Su an ciddi anlamda dereceler alan yaklasik 2014’den bu zamana kadar 4 tane Türkiye sampiyonlugu, 2 tane Türkiye ikinciligi ve 1 tanede Türkiye üçüncülügü bulunan bir sporcumuz. Neslihan ile yüzme hocamiz birebir ilgileniyor. Neslihan’in antrenmanlari disinda okuldaki durumuyla yakindan ilgileniyoruz. Neslihan, Karaman'in gurur kaynagidir ve ileride Neslihan’dan Avrupa ve Dünya sampiyonlugunu bekliyoruz. Neslihan için her türlü destegi vermeye devam edecegiz."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284