KOP TEYAP ile Bölge Çiftçisi Bilinçlendirilecek

Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Ihsan Bostanci, Tarimsal Egitim ve Yayim Projesi (TEYAP) kapsaminda bu yil 14 projeye toplam 794 bin 506 liralik hibe destegi saglandigini açikladi.

KOP TEYAP ile Bölge Çiftçisi Bilinçlendirilecek

KOP Eylem Plani’nda yer alan KOP TEYAP Mali Destek Programi kapsaminda 1 Haziran-24 Temmuz 2015 tarihleri arasinda bitkisel üretimde toprak ve su kaynaklarinin etkin kullaniminin saglanmasina yönelik yapilan 26 proje basvurusundan 14’ü toplam 794 bin 506 lira hibe destegi almaya hak kazandi. Konya, Karaman, Aksaray ve Nigde illerinde uygulanacak projelerle bölge çiftçileri egitilerek toprak ve su konularinda bilinçlendirilmesi saglanacak.
KOP TEYAP ile Bölge Çiftçisi Bilinçlendirilecek
Hibe destegi almaya hak kazanan projelerin yürütücülerinin de katildigi imza töreninde konusan KOP Idaresi Baskani Bostanci, KOP TEYAP Mali Destek Programi kapsamindaki projelerle bölgenin su tasarrufu için dogrudan veya dolayli faaliyetlerin çiftçi nezdinde kullaniminin yayginlastirilmasi için ilk adimin atildigini söyledi. Desteklenecek projeler sayesinde 10. Kalkinma Plani ve KOP Eylem Plani’nda yer alan “Öncelikli Dönüsüm Programlari” kapsamindaki tarimda su kullaniminin etkinlestirilmesini hedeflendigini vurgulayan Baskan Bostanci, KOP Bölgesi’nden Kalkinma Bakanligi’nin onay ve destegi ile 14 projeye yaklasik 495 bin liralik bir destek verdiklerini ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284