Şaşma’ya 1 Ay İçerisinde 4 Ödül

İlimiz şairlerinden İbrahim Şaşma’ya son bir ay içerisinde adeta ödül yağdı.

Şaşma’ya 1 Ay İçerisinde 4 Ödül

Bursa İnegöl Belediyesi’nin 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Milli Mücadele Ruhu ve 15 Temmuz” konulu şiir ve hikâye yarışmasına ilimizden katılan Şaşma, Şiir Kategorisinde “Temmuz Dirilişleri” eseri ile seçici kurul tarafından özgünlük, şiirin sanatsal değeri, Türk örf, adet ve geleneklerine uygunluk ve Türkçenin kullanımı ve zenginliği açısından birincilik ödülüne layık görülürken şairimiz aynı yarışmada Hikaye kategorisinde de “Bu Bendeki Ben, Ben Değilim” isimli eseri ile üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı. Şair Şaşma’ya 15 Temmuz Cumartesi akşamı Milli İrade Meydanında düzenlenen 15 Temmuz anma etkinlikleri programında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından ödülleri takdim edildi. Şair Şaşma İnegöl meydanında eserini büyük bir kalabalığa büyük bir coşku ile okuduğunu ifade ederken onur duyduğunu ifade etti.

Yine Samsun İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen “19 Mayıs’tan 15 Temmuz’a” konulu şiir yarışmasında da şairimiz “Leyl ve Leyl” isimli şiiri ile 249 şiir içerisinde Hece Şiiri Kategorisinde Mansiyon ödülü ile taçlandırıldı.

Şairimize yine İstanbul Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ve konusu “15 Temmuz Millî İradenin Şahlanış Destanı” olan 13. Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmasında 347 adet hikâye arasından “Çatık Kaşların Anatomisi” isimli eseriyle ,1.850 adet şiir arasında ise “Takvimler 15 Temmuz” isimli eseriyle mansiyon ödülüne layık görüldü. Şairimize 22 Temmuz Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenecek ödül töreninde ödülleri takdim edilecek.

Şairimiz kısa adı TÜZDEV olan Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Derneği ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan ‘15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi’ kitabında “Soy Kütüğü” isimli şiiriyle yer aldı. TÜZDEV Genel Başkanı Opr. Dr. Kemal Tekden’in derlediği kitapta 1400 şiir arasından derlenen 58 şiir bulunmaktadır. 04 Temmuz 2017 Salı günü İstanbul Medeniyet Üniversitesin Güney Yerleşke Konferans Salonunda yapılan özel tanıtım toplantısında şiirini seslendiren şairimize şilt takdim edildi.

Şair ve Yazar İbrahim Şaşma’ya basın kuruluşumuz olarak edebiyat alanındaki bu başarıları ve ilimizi farklı coğrafyalarda başarıyla temsil ettiği için teşekkür ediyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284