Sevgi Izi Projesi, Sevgileri Çogaltarak Yoluna Hizli Bir Sekilde Devam Ediyor

Ilimizde faaliyet gösteren Özel Kaya Emre Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde egitim gören 190 ögrencinin kayip olma riskini ortadan kaldirmak için çocuklara dövme yapilarak her birine numara verilerek güzel bir ortam yaratti.

Sevgi Izi Projesi, Sevgileri Çogaltarak Yoluna Hizli Bir Sekilde Devam Ediyor

Ilimiz Valisi Murat Koca ve esi Vildan Koca’nin konuya hassasiyetli davranmasi sonucunda Kaya Emre Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Berberler ve Kuaförler Odasi Baskani Selahaddin Pekoglu’nun gayretleri sonucunda yapilan çalismalar yerinde incelendi.
Toplantiya Vali Murat Koca ve esi Vildan Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Garnizon Komutani Mustafa Akis, Emniyet Müdürü Mehmet Sahne ve KGRT kurucusu Medeni Yavuzaslan katildilar.
Konuyla ilgili olarak Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Serkan Kaya, “Zihinsel engelli, Alzheimer veya benzeri rahatsizliklari bulunan yakinlarimizin birgün aniden gözümüzün önünden kaybolacagi korkusunu hep yasariz. Bu sadece Türkiye’de degil, tüm dünyada önemli bir sorun. Asil önemli olan ise bu tür rahatsizligi bulunan yakinimizin kendini ifade edemeyecek olmasi. Kayboldugunda nereye gidecegini, ne yapacagini bilemeyecek olmasi. Böyle bir durumda ailenin yasadigi izdirabin ne kadar büyük düsünebiliyor musunuz. Agzi var dili yok, melek gibi bu insanlar son derece savunmasiz, her türlü tehlikeye açik ve siz hiçbir sey yapamiyorsunuz. Biz de Kaya Emre Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak bu ögrencilerimize nasil yardimci olabilecegimizi arastirdik ve Sevgi Iziyle tanistik. Karaman’da temsilcisi ile iletisime geçerek bu Sevgi Izi’ni Karaman’da baslattik. Siz degerli konuklarimiz bizleri kirmayarak bu uygulamada bizleri yalniz birakmadiginiz için tesekkür ederiz” dedi.
Daha sonra Merkezde egitim gören çocuklara ve diger hastalara projenin uygulayicisi Hüseyin Erduran tarafindan dövme numaralar izah edilerek yapildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284