Taseli Bölgesinde Av Turizmi Gelisiyor

Konya Orman ve Su Isleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, Karaman’in Ermenek ve Sariveliler ilçelerinde bir dize gezi ve incelemelerde bulundu.

Taseli Bölgesinde Av Turizmi Gelisiyor
Sariveliler ilçesinde Avcilar Aticilar Doga ve Ormanlari Koruma Dernegini ziyaret eden Ahmet Duran, Taseli bölgesi olarak bilinen Ermenek ve Sariveliler ilçelerinde av turizmi kapsaminda yaban domuzu sürek avciliginin yapildigini söyledi.
Ermenek HES baraj gölünde su tutulmaya baslanmasiyla birlikte bölgenin kirsal alan degerlerinde, ekolojik turizm faaliyetlerinde ciddi kazanimlar ve yeni yatirim alanlarinin ortaya çiktigini belirten Duran, “Bölgeye tarihi ve kültürel potansiyelinin yaninda, doga turizmi ve yaban hayatinin ekonomik ve ekolojik kazanimlari da ilave edilmistir. Bu amaçla Taseli bölgemizdeki dogal kaynaklarimizdan en üst seviyede faydalanmak amaciyla kamu kurumlarinin teknik kapasitesinin artirilmasiyla birlikte, sivil toplum örgütlerinin, basta bu bölgedeki avci kulüp ve derneklerinin egitim ve kapasitelerinin artirilmasi gerekmektedir. Iste bu amaca hizmet edecek Ermenek, Sariveliler ve Basyayla avci derneklerinin, av turizmi basta olmak üzere, eko-turizm konusunda alan kilavuzlarinin tesis edilmesi ve bölgenin ulusal ve uluslararasi düzeyde tanitiminin yapilarak yöre istihdaminin artirilmasina yönelik çalismalar yapilmasi hususunda ortak projeler yapilmasi kararina varildi” dedi.
Duran, Sariveliler bölgesinde bulunan yaban keçisi, kinali keklik ve yaban tavsani avlaklari olusturuldugunu, bu alanlarin koruma ve kullanma dengesi dâhilinde avci derneklerinin isletmeciligine açilmasinin tartisildigini söyleyerek, “Mevcut bu dogal güzelliklerden faydalanilmasi için mutlaka alana birakilan keklikler basta olmak üzere yaban hayatinin mutlak korunmasi gereklidir. Bunun içinde yapilacak avci egitim kurslari ile bilinçlendirme çalismalarina ara verilmeksizin devami hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284