Ticaret Borsasi Baskani Bastug: “Ekmek Israfini Önleme Kampanyasinin Destekçisiyiz”

Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ekrem Bastug, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafindan baslatilan Ekmek Israfini Önleme Kampanyasinin destekçisi olacaklarini söyledi.

Ticaret Borsasi Baskani Bastug: “Ekmek Israfini Önleme Kampanyasinin Destekçisiyiz”

Bastug, “Ekmek tüketimi ve ekmek israfinin önlenmesi; Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanliginin yakindan takip ettigi konularin basinda gelmekte olup. Bakanligin ilgili kurulusu Toprak Mahsulleri Ofisi tarafindan ilki 2008 yilinda gerçeklestirilen ve alaninda bir ilk olma özelligi tasiyan çalisma, ekmek tüketimi ve israfiyla ilgili ayrintili ve güvenilir bilgiler sunmustur. Ikincisi 2012 yilinda tamamlanan, kisa adi “Ekmek Israfi ve Tüketici Aliskanliklari” olan bu çalisma ile yine ilk defa ekmek tüketimi trendi ve ekmek israfinda meydana gelen degisim izlenebilmistir. Israf konusunun olabildigince genis kapsamda ele alindigi her iki çalismada da ekmek israfinin boyutlari ve israfa etki eden faktörlerin yaninda; ülkemizdeki ekmek tüketim miktari, israfin biçimi, olustugu yer ve olusma nedenleri ile halkimizin ekmege bakis açisi, tercihleri ve ayrica ekmek tüketimiyle ilgili tutum ve davranis biçimleri ortaya konulmaya çalisilmistir. Bu baglamda ekmegin üretildigi ve tüketildigi mekânlar arastirma kapsamina alinmistir. 2012 yilinda gerçeklestirilen “Ekmek Israfi ve Tüketici Aliskanliklari” arastirmasi kapsaminda, Türkiye genelinde 252 firin, 53 personel yemekhanesi, 53 ögrenci yemekhanesi, 611 lokanta ve otel yetkilileri ile kurumlarda yemek yiyen 552 kisiyle görüsülmüs, ayrica 1.589 hanede toplam 5.662 aile bireyinin ögünlerini nerede yedikleri ve ekmek tüketimi hakkinda bilgi toplanmistir” dedi.

Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ekrem Bastug, TMO'nun baslattigi "Ekmek Israfini Önleme Kampanyasi" nin destekçisi olacaklarini belirterek ekmegin dünyada temel besin kaynagi oldugunu, Toprak Mahsulleri Ofisinin yapmis oldugu arastirmaya göre Türkiye’de günlük üretilen 82 milyon ekmegin, 77 milyon âdetinin tüketildigini, günlük 5 milyon ekmegin ise israf edildigini dile getirerek "Ekmek Israfini Önleme Kampanyasi" na Karaman Ticaret Borsasi olarak destek verdigimizi bir kez daha belirtmek istiyorum" diyerek sözlerini noktaladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284