Türk Ulasim-Sen’den Özellestirme Tepkisi

Ilimizde bir grup sendika üyesi, TCDD`nin özellestirilmesini öngören yasa tasarisina tepki göstererek basin açiklamasi yapti.

Türk Ulasim-Sen’den Özellestirme Tepkisi

Tren garinda toplanan Türk Ulasim-Sen’e üye bir gurup sendikali pankart açarak “Ulasim Haktir Satilamaz, Türkiye Sevdamiz Ekmek Için Kavgamiz, AKP Yasani Al Basina Çal” gibi sloganlar atti. Sendika Adina basin açiklamasini okuyan Türk Ulasim-Sen Adana Sube Baskani Cengiz Köse, “156 yillik geçmisi olan demiryollarimizin kaderini ve gelecegini tayin edecek olan bir yasal düzenlemenin arifesindeyiz. Yasa tasarisiyla yapilmak istenilen degisikliklerin aslinda özellestirme oldugunu biliyoruz. Türkiye demiryolu ulastirmasinin serbestlestirilmesiyle ilgili yasa tasarisi geçtigimiz ay Imar, Bayindirlik, Ulastirma ve Turizm komisyonunda görüsülerek, TBMM Baskanligi'na sevk edildi. Dar bir vakitte sikistirilan komisyon çalismalari sirasinda, iktidar partili milletvekillerince verilen önerge ile TCDD ve bagli ortakliklarin, iktisadi devlet tesekkülü (IDT) olarak piyasa sartlarina göre yapilandirilmasi, demiryolcularin var olan umutlarini da ortadan kaldirdi. Bu nedenle TCDD bünyesinde bulunan sendika, dernek ve vakif temsilcileri olarak bir araya geldik" dedi.
Ayrica 31 Mart ve 3 Nisan tarihlerinde demiryolu çalisanlari platformunu temsilcileri ile bir araya geleceklerini söyleyen Köse, “Yarin TCDD Genel Müdürlügü önünde toplanarak TBMM’ne yürüyecegiz. 16 Nisan 2013 tarihinde ise hizmetten gelen gücümüzü kullanarak 1 günlük is birakma eylemi yapacagiz. Henüz TBMM genel kurulunda görüsülmemis olan yasa tasarinin geri çekilmesi için Demiryolu Çalisanlari Platformunu olusturan sendika, dernek ve vakiflar olarak baslattigimiz mücadeleye tüm demiryolculari ve halkimizi destek vermeye ve dayanismaya davet ediyoruz" diye konustu.
Yapilan basin açiklamasinin ardindan sendika üyeleri Konya’ya hareket etti. Polis ise basin açiklamasinin yapilacagi Tren garinda tedbir aldi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284