Uçaklarda Silahli Polis Dönemi Basliyor

Sivil havaciligin kurallari degisiyor. Artik uçaklarda `silahli polis` görev yapabilecek.

Uçaklarda Silahli Polis Dönemi Basliyor

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi, Sivil Havacilik Yasasi'ni degistiriyor. Yeni yasayla birlikte artik uçaklarda silahli polisler görev yapacak.
SÜPHELI YOLCU UÇAGA ALINMAYABILECEK
Hazirlanan yeni yasa taslagi, sektörün görüsüne sunuldu. Planlanan degisikliklere göre, Genelkurmay Baskanligi, havada meydana gelen tehdit durumlarinda önleme amaçli tedbir alacak. Polis ya da özel güvenlik görevlileri, "süpheli" gördükleri yolcuyu uçaga almayabilecek.
ARAMA YETKISI VAR
Mülki idare amirleri, gerekli görmeleri halinde havaalani binalarini ve görevli personelin üstlerini, araçlarini ve esyalarini aratabilecek. Türkiye'ye tescilli uçaklarda silahli polis görevlendirilebilecek. Hangi uçaklarda silahli polis görevlendirilecegi, Sivil Havacilik Genel Müdürlügü, Disisleri Bakanligi, emniyet ve Milli Istihbarat Teskilati'nin (MIT) ortak karariyla belirlenecek.
SILAH KULLANABILECEK
Silahli polisler, gerektiginde uçak içindeki müdahalelerde silah da kullanabilecek. Silah kullanma kararini, "amir" konumundaki polis verecek. Silah kullanimindan kaynaklanacak maddi zarari, havayolu sirketi karsilayacak. Yabanci havayolu sirketlerinin uçaklarinda silahli görevli bulundurmasina "karsiliklilik" ilkesi sakli kalmak üzere MIT, emniyet ve Disisleri Bakanligi karar verecek.
Ensonhaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284