Uydu Fiyatlari Düsmezse, Yerel Televizyonlar Kapiya Kilit Vuracak!

Yerel Televizyonlar artan uydu maliyetleri nedeniyle çok zor günler geçiriyor. Hiçbir destek almadan kisitli bütçelerle ayakta durmaya çalisan Anadolu Medyasi son dönemde gelen zamlarla yayin yapamaz hale geldi. Zor kosullarda ayakta durmaya çalisan Yerel Medya yöneticileri çözüm ariyor. Bazi kanallarin artan uydu fiyatlari nedeni ile kapanma noktasini geldigi belirtiliyor.

Uydu Fiyatlari Düsmezse, Yerel Televizyonlar Kapiya Kilit Vuracak!

Anadolu Yayincilar Dernegi Baskani Sinan Burhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri TÜRKSAT Genel Müdürü Ensar Gül ile görüstü. Ensar Gül’ü makaminda ziyaret eden AYD yönetimi TÜRKSAT’in Uydu fiyatlarini artirmasindan dolayi Yerel Televizyonlarin çok zor durumda kaldiklarini, kisitli bütçelerle bunun üstesinden gelinemeyecegini, yetkililerden anlayis beklediklerini ifade ettiler. Görüsmede Anadolu Medyasinin artan uydu fiyatlari nedeniyle zor durumda oldugunu belirten Burhan “Ya uydu fiyatlari düsecek ya da bu televizyon kanallari kapanacak” dedi. Burhan ayrica uydu “fiyatlarinin yüzde 30 ucuzlamasini istedik bu süreci takip edecegiz. Basbakanimizla, Ulastirma Bakanimizla da görüsecegiz diye konustu.
Sinan Burhan Görüsme sonrasinda TÜRKSAT Genel Müdürü Ensar Gül’ün Yerel medyaya destek verecegini belirterek, Basbakan Ahmet Davutoglu’ndan da müjde beklediklerini söyledi.
Görüsmeye Anadolu Yayincilar Dernegi Baskani Sinan Burhan’in yani sira Konya Kon TV den Nurettin Bay Rize Çay TV’den Ibrahim Eksilmez, Elazig Kanal Firat’tan Zeki Akbiyik, Sanli Urfa Kanal Urfa’dan Zeki Erdal, Kayseri Tv1den Muhammet Babur Malatya Vuslat Tv den Mustafa Boydak katildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284