Uysal: Son Basvuru 15 Ocak

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Bayram Uysal, Isyerlerinde isveren veya isveren vekili tarafindan yürütülecek is sagligi ve güvenligi hizmetlerine iliskin yönetmelikte degisiklik yapildigini, 10’dan az çalisani bulunan ve az tehlikeli sinifta yer alan isyeri isverenleri veya isveren vekilleri is sagligi ve güvenligi hizmetlerini kendileri üstlenebilir, bunun için belirli sartlarin yerine getirilmesi gerekir, diyerek su açiklamalarda bulundu:

Uysal: Son Basvuru 15 Ocak

“Bilindigi üzere; Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi tarafindan hazirlanan “Isyerlerinde Isveren veya Isveren Vekili Tarafindan Yürütülecek Is Sagligi ve Güvenligi Hizmetlerine Iliskin Yönetmelik” 29.06.2015 tarihli ve 29401 sayili Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girmistir.
Anilan Yönetmeligin amaci; ondan az çalisani bulunan ve az tehlikeli sinifta yer alan isyerlerinde 01.07.2016 tarihi itibariyle baslayacak olan is güvenligi uzmani ile isyeri hekiminden hizmet alma yükümlülügü ile bir kisim is sagligi ve güvenligi (ISG) hizmetlerinin isveren veya isveren vekili tarafindan yürütülebilmesine iliskin usul ve esaslari düzenlemektir.10’dan az çalisani bulunan ve az tehlikeli sinifta yer alan isyeri isverenleri veya isveren vekilleri, ISG hizmetlerini kendileri üstlenmek istemeleri halinde Bakanlikça ilan edilen egitimleri tamamlamak sartiyla (ise giris ve periyodik muayeneler ve tetkikler hariç) is sagligi ve güvenligi hizmetlerini yürütülebileceklerdir.
Söz konusu Yönetmeligin 10. maddesinde yer alan “egitimler, açik ögretim sistemi ile egitim vermede yetkin, her ilde sinav merkezi, büro ve akademik danismanlik hizmetleri bulunan üniversitelerce Bakanlikla protokol yapmak suretiyle verilecektir.” hükmü uyarinca; Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ile Anadolu Üniversitesi arasinda 09.10.2015 tarihinde isbirligi protokolü imzalanmistir.
Protokole istinaden Anadolu Üniversitesince yürütülen bir e-sertifika programiyla, ondan az çalisani bulunan ve az tehlikeli sinifta yer alan isyerlerinin isveren veya isveren vekillerine kendi isyerlerinde is sagligi ve güvenligi hizmetlerini yürütebilmelerine iliskin egitim verilmesi ve bu egitimin sertifikalandirilmasi amaçlanmaktadir.
Basvurular internet ortaminda 28 Aralik 2015 – 15 Ocak 2016 tarihleri arasinda //esertifika.anadolu.edu.tr adresinden yapilacak olup, kayit bedeli 250 TL’dir. Katilimcilar, Türkiye Vakiflar Bankasi'nin herhangi bir subesine sertifika bedelini elden ödeyebilecekleri gibi kredi karti ile banka subesine gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden de ödeyebileceklerdir.
E-Sertifika programlarina kayit yaptiran katilimcilar Açik ögretim Fakültesi Bürolarindan temin edecekleri uzaktan ögretim tekniklerine göre tasarlanmis ders kitabi ve internet ortaminda sunulan hizmetlerden yararlanarak egitim tamamlama sinavina hazirlanacaklardir.
* Ders kitabi 15 Subat 2016 tarihinden itibaren 81 ildeki Açik ögretim Fakültesi Bürolarindan temin edilebilecektir. * E-ögrenme hizmetleri //esertifika.anadolu.edu.tr/Portal adresinde yer alan e-Sertifika Programlari Portali üzerinden sunulmaktadir. Katilimcilar 15 Subat 2016 tarihinden itibaren e-Sertifika Programlari Portalinda kullanici adi ve parolalarini yazarak oturum açtiklarinda tüm e-Ögrenme hizmetlerine ulasabileceklerdir.
* Sinavlar 7 Mayis 2016 tarihinde belirli merkezlerde yapilacaktir. Basvuru sirasinda katilimcilar, sinav merkezini tercih edebilirler.
* Engelli katilimcilarin saglik raporlarinin aslini ya da fotokopisini diger belgelerine ekleyerek e-Sertifika Programlari Koordinatörlügüne göndermesi gerekmektedir. Bu katilimcilara sinav sirasinda yardimci gözetmen verilecektir.
* Katilimcilarin basarili olabilmesi için sinavdan 100 tam puan üzerinden 50 puan almasi gerekmektedir. 50 ve üzeri puan alan katilimcilar “Is Sagligi ve Güvenligi Hizmetlerinin Yürütümüne Iliskin Isveren veya Isveren Vekili Egitimi Tamamlama Belgesi” almaya hak kazanacaktir. Sinavdan 15 gün sonra adaylarin basari durumunu gösteren “Sinav Sonuç Belgesi” internette yayinlanacaktir. Sinav sonuçlari ayrica Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’na bildirilecektir.
* Kendi isyerinin ISG hizmetlerini üstlenmek isteyen ve sinavi kazanan isveren veya isveren vekilleri ISG-KATIP sistemine internet üzerinden elektronik olarak kayitlarini yapmalari halinde isyerlerinde ise giris ve periyodik muayeneler hariç olmak üzere is sagligi ve güvenligi hizmetlerini yürütebileceklerdir. ISG-KATIP sistemine nasil kayit yapilmasi gerektigi Bakanligin ana sayfasinda //www.csgb.gov.tr/csgbPortal/csgb.portal ve Is sagligi ve Güvenligi Genel Müdürlügü’nün//www.csgb.gov.tr/csgbPortal/isggm.portal adreslerinde ayrica duyurulacaktir. Son basvuru tarihi 15 Ocak 2016’dir. Esnaf ve Sanatkarlarimiza önemle duyurulur.”dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284