Vali Kahraman, Tarim Isçileri Için Olusturulan Çadir Kenti Gezdi

Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, beraberindeki daire müdürleri ile birlikte Suduragi beldesindeki, Dogu ve Güneydogu bölgelerinden çalismak üzere Karaman`a gelen mevsimlik tarim isçileri için olusturulan çadir kentte incelemelerde bulundu.

Vali Kahraman, Tarim Isçileri Için Olusturulan Çadir Kenti Gezdi

Vali Kahraman, ilk olarak isçi çocuklarinin egitim görebilmeleri amaciyla olusturulan çadir okulu ziyaret etti. Burada egitim gören 30 çocukla sohbet eden Vali Süleyman Kahraman, "Devir ne kadar degisirse degissin, insan daima insana muhtaç. Bugün yasanan her aci, her sevinç insanlarin eseri. Bütün sorunlar, bütün gelismeler gün gelip unutuluyor ama insanin insana gösterdigi tavir, asla unutulmuyor. Yeri geliyor bir sicak tebessüm, yeri geliyor bir samimi muhabbet, bir ziyaret insa ettigimiz binalardan çok daha uzun bir ömür sürüyor. Atalarimizin, 'bir fincan kahvenin kirk yil hatiri vardir' deyisi de buna isaret ediyor aslinda. Vefaya, ahde vefaya, samimiyete, sevgiye her seyden çok deger veren bir anlayisin devamiyiz. Bugün Suduragi'nda insa edilen tesislerin temel amaci da budur. Yunus Emre'nin deyimiyle 'bir gönüle girebilmektir.' Yasadigimiz çagin sartlari bizi sekillendirmeden önce, ecdadimizin suuruyla bizim zamani sekillendirmemiz gerekiyor. Yasadigimiz çagin imkanlarindan faydalandigimiz gibi, çagin sorunlariyla da yüzlesmek ve hesaplasmak zorundayiz. Komsusu açken tok yatmayi kabul etmeyen bir inancin temsilcileriyiz. Her insan mutlu olsun, her insan saglikli bir ortamda barinsin, her çocuk okuyabilsin istiyoruz. Mevsimlik Tarim Isçileri Projesi'nin (METIP) asil temasi budur. Insan, insanin umudu olsun. Istiyoruz ki, yurtlarini, yuvalarini birakip, helalinden bir dilim ekmek kazanabilmek adina buralara gelen kardeslerimizle gönüllerimiz bir olsun. Beraber sevinelim, beraber üzülelim. Geçen yil Kilbasan beldesinde ayni gayretle, ayni inançla insa ettigimiz yapilarin bir benzerini bu yil Suduragi'nda insa ediyoruz. Proje kapsaminda alanlar düzeltildi, olasi sel tehdidine karsi drenaj çalismasi kanallari yapildi. Elektrik ve su hatlari dösendi, foseptikler insa edildi.

En az 40 ailenin kullanacagi 4 adet mutfak konteyneri imal edildi ki, bunlarin her birinde 10 adet buzdolabi, ocak bulunuyor. Ayni sekilde sicak ve soguk su tertibatlarinin oldugu dus konteynerleri imal edildi. Idari ve güvenlik amaçli olarak kullanilabilecek idari ofis ve mini toplanti salonu olan iki bölmeli bir yönetim binasi yapildi. Ayrica alanda, iki adet çocuk parki düzenlendi. Elbette ki bunlar yeterli degil. Ama bugün insa ettiklerimiz, insallah daha iyisini, daha güzelini insa etmek adina bir baslangiç olacaktir" dedi.

Dogu ve Güneydogu illerinden her yil buraya tarlalarda çalismak üzere geldiklerini söyleyen tarim isçisi Ali Evsime, "10 yildir ailece Suduragi beldesine çalismak için memleketlerimizden geliyoruz. 5 ay boyunca da burada kaliyoruz. Bu yerde yaklasik 400 aile yasiyor. Geçmis yillarda çok zor sartlarda yasiyorduk. Bizimle kimse ilgilenmiyordu. Simdi ise evimizde bile olmayan her seye sahibiz. Bize bu imkani taniyan devletimize minnettariz" diye konustu.

Vali Süleyman Kahraman, daha sonra tek tek çadirlari gezerek yetkililerden bilgiler aldi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284