Vali Koca: Yildizi Parlayan Kent Karaman’da Görev Yaptigim Için Çok Mutluyum

17 Agustos 2012’de ilimizin 10. Valisi olarak göreve baslayan ve görev süresinin üzerinden 2 yil geçen Vali Murat Koca, Karaman’da görev yapmaktan mutluluk duydugunu belirtti.

Vali Koca: Yildizi Parlayan Kent Karaman’da Görev Yaptigim Için Çok Mutluyum

Vali Murat Koca, “Karaman 1989 yilinin Haziran ayinda il olmustu. 25 yillik bir il geçmisi var. Tabi önceki asirlarda da baskentlik yapmis bir il. Ama il olarak çok uzun süre degil 25 yil. Dolayisiyla bunun yansimasi olarak suanda Valilikteki birimlerde henüz yeterince bir kurumsallasamama yönünde bir kanaat olustu. 2 yildir bir taraftan devlet çarkinin en iyi sekilde çalismasi, kamu kurumlarinda görev yapan arkadaslarimizin görevini hakkiyla yerine getirmesi hususunda azami gayret sarf ediyorum. Bu ilin 10. Valisiyim. Ilk degil, sonuncu da olmayacagimin farkindayim. BU duygularla görev yapiyorum. Bu yüce makamlarin biz sadece emanetçisiyiz. Karaman Yunus Emre diyari, Yunus Emre’nin dogup büyüdügü ve halen mezarinin bulundugu sehir. Dolayisiyla bizler kamu kurumlarindaki yöneticiler Yunus’a yakisir sekilde, Yunus’un bu kapiya egri yakismaz dedigi felsefe içerisinde görevimizi yapmaliyiz. Ben hep böyle olmaya çalistim. Ayni zamanda Karaman’in yakininda olan Eregli’denim. Mevlana hem Karaman hem Konya için geçerli bir deger. Mevlana felsefesi olarak da yine özelimde oldugum gibi görünmek ve göründügüm gibi olmak yasam felsefemdir. Bu sekilde oldugumu da düsünüyorum. Zaten rol yapmayi da beceremem. Her halde 2 yildir da Karamanli hemserilerimiz bunun degerlendirmesini yapmislardir. Yeni bir il olmanin dezavantajlarini Karaman yasamis ve bunlarin hizli bir sekilde giderilmesi çok önemli. Bu anlamda da kamu kaynaklarinin yerinde harcanmasi çok önem kazanmakta. Suanda geldigimiz mesafeyi degerlendirirsek Türkiye ortalamasinda çok çok öndeyiz” dedi.
Vali Koca, egitim yatirimlari konusunda Karaman’in çok sansli bir il oldugunu belirterek, “Geçmiste Milli Egitim Bakanligi yapan Nimet Bas ve Ömer Dinçer’e çok tesekkür ediyorum. Her ikisine Karaman’in bir evladi olarak yaptiklari yatirimlar, katkilar üst seviyede. Suanda bizim devam etmekte olan insaatlarimiz tamamlandiginda tekli egitim ve sinif mevcudu 30’u geçmeyecek sekilde ögrencilerimiz bir standarda kavusmus olacak. Bu sistemi uygulayan Türkiye genelinde ilk 3’teyiz diyebilirim. Saglik yatirimlarimizda da atilimlarimiz oldu. Subat ayinda yeni hastanemiz çalismaya basladi. Suanda Karaman’in ihtiyacini karsiladigi gibi saglik yönünden ilimize bagli olan Mut’un yani sira geçenlerde Eregli’deki hastanenin kapasite ve doktor yetersizligi ve ulasim mesafesinin yakin olmasindan dolayi belli branslarda Karaman’a hastalarimiz geliyor. Yani dolayisiyla hastanemiz bir saglik merkezi olma yolunda ilerliyor” diye konustu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284