Vali Murat Koca: Sahsimi Hedef Alan Asilsiz Haberler Için Yasal Hakkimi Kullanacagim

Bugün bir internet sitesinde “Valinin oglu gezi eyleminde mi?” basligi altinda yapilan yorum hakkinda Vali Murat Koca yazili bir açiklama yaparak, sahsini hedef alan asilsiz haberler konusunda yasal haklarini kullanacagini söyledi.

Vali Murat Koca: Sahsimi Hedef Alan Asilsiz Haberler Için Yasal Hakkimi Kullanacagim

Vali Murat Koca tarafindan yapilan yazili açiklamada su ifadelere yer verildi:
"Oglum Cihangir Sinan KOCA Istanbul’da üniversite ögrencisidir. Cihangir Sinan KOCA’nin twitter hesabinda yoruma konu olan iki fotograf yer almaktadir. Bu fotograflarin her ikisinin de 01.06.2013 tarihinde yüklendigi anlasilmaktadir.
Internet haber sitesinde de yer alan önceki fotograf “An itibari ile meydan” sözleriyle paylasilmistir. Ayni günki ikinci fotograf ise “An itibariyle Osmanbey Nisantasi tarafi” sözleri ile paylasilmistir. Oglum rahatsiz olacak bir durumu olmadigi için kendisine ait “@CihangirSK” hesabini kapatmaya gerek duymamistir, site halen erisime açiktir.
Hesaba girildiginde görülecegi ve yukarida da belirtildigi üzere fotograflar yorumsuz olarak verilmistir. Oglumun oturdugu yere çok yakin olan iki ayri yerden geçerken kendi telefonuyla çektigi fotograf, zaten Taksim Meydaninda bulunmadigini, oradan Osmanbey istikametine ilerledigini ortaya koymaktadir.
Gezi Eylemi gibi herkesin takip ettigi bir konu hakkinda bölgeden geçmekteyken fotograf çekip bunu twitter hesabindan yorumsuz olarak vermek eger bir eylemi desteklemek olarak algilanacaksa, o zaman konu hakkinda haber için fotograf çeken gazeteciler ya da görüntü alan her vatandasi da eylemi destekliyor diye lanse etmek gerekecektir.
Öte yandan, özel bir toplantida tarafimdan söylendigi iddia edilen ve savunma izlenimi vermek amaciyla kullanildigi anlasilan “Çocuklarin yaptigindan babalar sorumlu olmaz” ifadesi de yine kuru bir iftiradir. Iddiasini ispat edemeyenlere kamuoyunda müfteri dendigi de herkesin malumudur.
Gezi Eylemlerinin devam ettigi günlerde Türkiye ve dünya gündemini ilk siralarda isgal eden bir konu hakkinda 22 yasindaki üniversite ögrencisinin twitter hesabinda yorumsuz olarak verdigi iki fotografi, “Gezi Eylemlerinde mi?” sorusu ile vererek kafalarda istifham olusturmaya çalismanin, yine yorumsuz iki fotograf üzerine bu kadar yorum yapmanin habercilik olup olmadigini da Karaman Kamuoyunun takdirine birakiyorum.
Öte yandan ayni haber sitesinin yukarida verilen yorumlari bugün saat 10:48’de servis ettikten sonra, saat 11:44’de “Vali yüzünden stad temeli atilamadi. Samsun Stadi bitmek üzere Karaman’da daha temel atilamadi. Sebep; Vali Bey yer begenmiyor!” basligi ile verilen yorumla ilgili olarak ise söylenecek tek söz vardir: Gençlik ve Spor Bakanliginin ne 2014 yili, ne de daha önceki yillar yatirim programlarinda bir stad yatirimi mevcut degildir.
Birkaç aydan bu yana habercilik boyutunun ötesinde sahsimi hedef alan asilsiz haberlerle ilgili hususlari Karaman kamuoyunun bilgisine sunar, haberlere iliskin olarak sagduyu sahibi hemsehrilerimizin yaptigi yorumlara tesekkür eder, ilgililer hakkinda yasal haklarin kullanilacagini belirtmek isterim.
Kamuoyuna saygi ile duyurulur.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284