Vatandaslar Türkiye’nin Huzuru Için Türbenin Yolunu Tutuyor

Mersin’in Gülnar ilçesine bagli Zeyne Mahallesi`nde bulunan Zeynel Abidin Türbesini ziyaret eden vatandaslar, Türkiye’nin içine düstügü terör belasindan kurtulabilmesi için dua ediyor.

Vatandaslar Türkiye’nin Huzuru Için Türbenin Yolunu Tutuyor

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun 7 Haziran seçimleri öncesi ziyaret ederek iktidar duasi yaptigi türbe, simdilerde vatandaslarin huzur duasi için akin ettigi mekan oldu.
Özellikle 7 Haziran seçimlerden sonra ve son dönemlerde siyasi belirsizlik ve artan terör olaylari nedeniyle vatandaslar Zeynel Abidin Türbesi'ne gelerek dua edip, Türkiye’nin geleceginin huzurlu ve mutlu olmasini istiyor. Her gün yüzlerce insan türbeyi ziyaret ediyor.
Zeynel Abidin Türbesi'nin son zamanlarda vatandaslarin akinina ugradigini belirten Zeyne halkindan Ahmet Gülyilmaz, “Mahallemizde bulunan Zeynel Abidin Türbesi son zamanlarda çok sikça vatandaslarimizin akinina ugruyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolasmaya basladi. Siyasi belirsizlik, ekonomide yasanan olumsuzluklar ve artan terör olaylari için vatandaslar Zeynel Abidin Türbesi'ne gelerek ülkemiz için dua ediyorlar. Son aylarda vatandaslar kendisi için dua etmez oldu. Dualar artik ülkemiz için” dedi.
Gülyilmaz, Türkiye’nin huzurlu bir ülke olmasi için kendilerinin de dua ettigini belirterek, “Allah’tan ümit kesilmez. Insallah yapilan dualar kabul olur. Ülkemiz eski günlerdeki gibi saha kalkar. Buraya gelen vatandaslarimiz hep kendisi, ailesi ve çocuklari için dua ederlerdi. Simdi ise ülkemiz için dua ediyorlar” diye konustu.
Zeynel Abidin’in babasinin Seyh Aliyy-i Semarkandi oldugunu belirten Gülyilmaz, “Seyh Aliyy-i Semarkandi asasinin arkasindan yollara düser ve Karaman’a gelir. Karaman halki onu Larende’ye davet eder. Larende de bir müddet kalir. Sene 1432’dir. Larende’de 4 ciltlik Bahr-ul Ülum isimli tefsirini yazar. Bir süre sonra Larende’den Zeyne’ye gelip yerlesir. Seyh Aliyy-i Semarkandi’den bahseden bütün tarihçiler onun dünya ilimlerine fevkalade önem verdigini anlatirlar. Maddi ilimlere üstün bir yer taniyan 'Akl ile nakl karsilasinca akil tercih edilir' diyebilen bir alimdir. Seyh Seyyid Alaeddin Ali Semerkandi Türbesi tarihi ve manevi olarak büyük öneme sahiptir. Memleketimizin her yerinden bu türbeyi ziyaret etmek ve sifali olduguna inanilan Sükran Pinarindan su içerek dertlerine çare aramaya binlerce insan Zeyne Mahallesi'ne gelmektedir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284