Yatirimlari Izleme ve Genel Degerlendirme Toplantisinin Onaltincisi Yapildi

Yatirimlari Izleme ve Genel Degerlendirme Toplantisinin on altincisi Vali Süleyman Kahraman’in baskanliginda Karaman Belediye Baskanliginin ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Yatirimlari Izleme ve Genel Degerlendirme Toplantisinin Onaltincisi Yapildi
18 Ekim 2011 Sali günü saat 07.30’da Ongun tesislerinde gerçeklestirilen toplantiya Vali Süleyman Kahraman’in yani sira Karaman Belediye Baskani Dr. Kamil Ugurlu, Vali Yardimcilari Mehmet Yüce ve Ferhat Burakgazi, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Mehmet Salih Baldiz ve daire müdürleri katildi.
 
 
Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu’nun belediyenin yaptigi ve yapacagi hizmetlere dair sunumuyla baslayan toplantida, Karaman’daki sorunlarin çözümünde diyalogun ve istisarenin önemine dikkat çeken Vali Kahraman: “Bu toplantinin temel felsefesi ilimizdeki çesitli sorunlara ve projelerimize dair kurumlarimiz arasinda diyalog ve istisare mekanizmasini olusturmak ve mevcut iliskileri güçlendirmektir. Bu toplantilarimizin kurumlarimizin birlikte çözüm üretmesine imkân sagladigini düsünüyorum. Kurumlarimiz arasindaki iliskinin güçlenmesi, isin yapilma sürecini hizlandiracak ve kolaylastiracaktir. Bu da vatandaslarimizin memnuniyeti artirdigi gibi devletimizin imkânlarini ve zamani verimli kullanma yönünde de olumlu katkilar saglayacaktir.” dedi.
 
 
Toplantida ilk olarak Karaman’in afet ve acil durum plani ve bu alanda yapilan çalismalar ele alindi. Afetlerin önlenmesine ve zararin azaltilmasina yönelik yapilan çalismalar ve afet sonrasinda Karaman’da yapilan çalismalari konu alan sunumdan sonra, Karaman’in tehlike ve risk haritasi incelenerek, olaylarin belirlenme ve önlenme sürecinde yerel kapasite ve afetleri önlemeye yönelik tedbir çalismalarinda karsilasilan sorunlar da ele alindi.
Toplantida öne çikan bir diger konu da Karamandaki egitimle ilgili sorunlar oldu. Okul ihtiyacinin giderilmesinde belediye, valilik ve milli egitim isbirligine dikkat çekilerek, Karaman Belediyesi’nin ve Karaman Valiliginin bu konudaki hizmetleri ve milli egitim müdürlügünün talepleri ele alindi. Ayrica köy okullarindaki tasima sorunlari ve köylerde okul önlerinde yasanan trafik sorunlari konusularak, karayollari yetkililerinin çözüm önerileri dinlendi.
Vali Kahraman kapanis konusmasinda Ilimizin gelecegi konusunda yapilan bu toplantilarin periyodik olarak devam edecegini ve etmesi gerektigini vurguladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284