Yine Yüregimiz Yandi. 26 Eve Ates Kor Gibi Düstü

Bu aciya nasil dayanilir bilmiyoruz. Yine hain bir saldiri yine aci, gözyasi. PKK`li teröristler 26 genç fidana daha kiydi. 26 eve ayni anda düsen ates kor olup yüregimizi yakti. Sehit Mehmetçiklerimize Allah`tan rahmet, kederli aileleri, sevenleri ve Türk milletine bassagligi diliyoruz.

Yine Yüregimiz Yandi. 26 Eve Ates Kor Gibi Düstü
Hakkari'nin Çukurca Ilçesi merkezindeki güvenlik birimleriyle sinirdaki askeri birlige PKK'li teröristler agir silahlarla es zamanli saldiri düzenledi. Çikan çatismada 26 asker sehit oldu, 22 asker yaralandi. Saldiriyi 200 kisilik PKK’li grubu gece yarisi baslatti. Ilçe merkezindeki polis ve jandarma binalariyla güvenlik noktalarina agir silahlarla saldiran teröristler, dikkatleri buraya çekti. Hemen ardindan ilçe merkezine 15 kilometre uzaklikta Isik Bölgesi’nde, Çukurca 21’inci Sinir Jandarma Tugay Komutanligi’na bagli sinirin sifir noktasindaki Kekliktepe Karakolu’na teröristler agir silahlarla saldirdi.
ÇATISMA SABAHA KADAR SÜRDÜ
Güvenlik güçleri teröristlerin saldirisina aninda karsilik verirken çatismalar sabahin ilk isiklarina kadar sürdü. Çukurca ilçe merkeziyle sinirin sifir noktasindaki çatisma bölgesine takviye polis ve asker sevk edildi. Sinirda karakola saldiran teröristlerle çatisan askerlere destek için bölgeye kobra helikopterler sevk edildi.
Ilk alinan bilgilere göre çatismalarda, Kekliktepe’de 21, ilçe merkezinde de 3 asker sehit düstü. Agir yarali 2 askerin de tedavi gördügü hastanede yasamini yitirmesiyle sehit sayisi 26’ya çikti.
Çatismalarda yaralanan büyük çogunlugu asker 22 güvenlik görevlisi de helikopterle basta Hakkari Asker Hastanesi olmak üzere bölgedeki hastanelere kaldirilarak tedaviye alindi.
ÇUKURCA’YA GIRIS-ÇIKISLAR KONTROL ALTINDA     
Gece baslayan ve sabahin ilk isiklarina kadar süren çatismalarin ardandan Çukurca ilçe merkezine giris ve çikislar da kontrol altina alindi.
BÜYÜK OPERASYON     
Bu arada en çok kayiplarin oldugu Isikli bölgesinde bulunan Kekliktepe ile yine sinirin sifir noktasinda bulunan Kazan vadisi ve Sabir Dagi bölgelerinde de yogun operasyon baslatildi. Kobra helikopterlerin havadan destek sagladigi operasyon özel birlikler tarafindan yürütüyor. Çukurca ve çevresinde süren operasyonlarda su ana kadar 15 PKK'linin öldürüldügü bildirildi.
SEHITLERIMIZIN MEMLEKETLERI VE ISIMLERI BELLI OLMAYA BASLADI
Dün gece Hakkari'nin ilçesi Çukurca'daki çatismada hayatini kaybeden 26 sehidin kimlikleri belirlendi.
Üstegmen Murat Bek (Yozgat)
-Komando Astsubay Basçavus Ibrahim Geçer (Konya)
-Eyüp Çolakoglu (Istanbul)
-Idris Çam Piyade Er (Kahramanmaras)
-Mustafa Aslan (Çorum)
-Yavuz Çoban Onbasi (Aksaray)
-Mehmet Çetin Er (Aydin/Nazilli)
-Koray Özel Er (Adana/Feke )
-Birol Elmas Piyade Çavus (Sakarya)
-Fevzi Kazak Er (Gaziantep)
-Mesut Cengiz Er (Hatay/Iskenderun)
-Ramazan Akin Er (Agri)
-Süleyman Kalkan Er (Isparta/Yalvaç)
-Ufuk Bozkurt Er (Kirklareli/Vize)
-Fikret Özer Er (Samsun)
-Mehmet Aggelik Er (Elazig)
-Mesut Kazanci Piyade Onbasi (Erzurum)
-Halil Özdogru Uzman Çavus (Sinop)
-Hüseyin Gürdal Er (Kocaeli/Karamürsel)
-Bilal Özcan Piyade Astegmen (Istanbul)
-Soner Atessaçan Er (Artvin/Yusufeli)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284