Yüregimiz yaniyor. Teröre tepkiler sürüyor

Bitlis Güroymak ve Hakkari Çukurca’da meydana gelen terör saldirilarinda sehit olan 5 polis ve 26 Mehmetçik için Türkiye’nin dört bir yaninda gözyasi, öfke ve tepki var.

Yüregimiz yaniyor. Teröre tepkiler sürüyor
Ilimizde de teröre tepkiler çig gibi büyümeye devam ediyor. Siyasiler, sivil toplum örgütleri teröre tepkilerini yaptiklari açiklamalarla duyurdular.
CHP YÖNETIMI TERÖRÜ LANETLEDI
Cumhuriyet Halk Partisi Il, Ilçe Teskilatlari, Kadin ve Gençlik Kollari Bitlisin Güroymak ilçesinde düzenlenen hain saldirida sehit edilen 5 polis memuru ile Hakkari Çukurca’da birlige yapilan saldiri sonucu sehit olan 26 Mehmetçik için bassagligi mesaji yayinlayarak terörü lanetlediler.
Partiden yapilan açiklamada, “Milletimiz, bölücülere karsi kahramanca görev yapan bu vatan evlatlarini minnetle, sükranla anacak ve asla unutmayacaktir bu ugurda Güroymak’ta sehit olan 5 yürekli polisimize, Hakkâri-Çukurca’da sehit olan 26 kahraman askerimize rahmet, aileleriyle Türk Silahli Kuvvetlerine ve Emniyet Teskilatina bassagligi, yarali polis ve Mehmetçiklerimize de acil sifa dileriz” dendi.
 
ADD BASKANI KONUKSEVEN:
“TERÖRÜ LANETLIYORUZ. BIRAN ÖNCE BITIRILMESINI ISTIYORUZ”
Atatürkçü Düsünce Dernegi Baskani Suayip Konukseven terörü lanetleyen mesajinda, “On üç askerimizi sehit verdigimiz Silvan saldirisi üzerinden üç ay geçmedi. Dün 8, bugün 26 sehit daha verdik. 1984’te baslayan PKK terörü 90’li yillarin sonunda koalisyon hükümetlerinin ulusalci politikalari ile sonlandirilmis iken, ABD ve AB desteginde iktidara gelen AKP döneminde özellikle Habur açilimindan sonra ivme kazanarak bugünlere gelinmistir.
Bugün yasanan olayin aslini bir kez daha söyleyelim: basina yansidigi için artik gizliligi kalmayan Imrali- PKK –Iktidar iliskilerinden anlasildigina göre; terör örgütü aldigi vaatler karsiligi referandum ve seçim sürecinde sessiz kalmis böylece iktidara %50 oy kazandirmis, iktidarini saglamlastirmistir. Simdi hakli olarak o vaatlerin yerine getirilmesini hatirlatmaktadir ve istediklerini alana kadar siddeti Türkiye genelinde tirmandiracaktir.
Bilinmesi gereken terör örgütüyle, eli kanli kisilerle arkadaslik edilemeyecegidir. Bunu bilmez, terörle iliski kurar, açilimlarla yol alacaginizi sanirsaniz her açilimin ardindan terör bir kale daha kazanir ve siz devamli vermek zorunda kalirsiniz. Bugünlere böyle gelinmistir.
Öte yandan bugün bu yanlis politikalar ve buna paralel düzenlemelerle askerin eli kolu baglanmis, terörle mücadele edemez konuma sokulmustur. Asker operasyon yapmak için Validen izin almak, operasyon sonunda Savciya ifade vermek zorunda birakilmis, adeta teröre karsi insiyatif kullanamaz, terör örgütünün saldirisini bekler konuma sokulmustur. Açilan davalarla halkinin gözünde itibarsizlastirilmaya çalisilmakta oldugu gerçegi de bu yanlis politikalarin eseridir. Sorumluluk siyasi iradede yani hükümettedir. CHP ve MHP Milli Güvenligin saglanmasi noktasinda terörle mücadele için hükümete çoktan destek vereceklerini açiklamislardir. Meclis sinir ötesi harekât için tezkereyi onaylamis, süresini uzatmistir. Ne var ki hükümet sinir ötesi kara harekâti yapmakta isteksiz davranmis, sonuç alinamayacagi belli olan yolu seçmis terörün kaynagi olan Kandil’i havadan bombalama ile zaman kaybetmistir. Bugün Kandil’e davul çala çala yapilacak bir kara harekâtinda basari sansi çok düsüktür. Geç kalinmistir. Kürt vatandaslarimizin çogunlugunun ülkenin, ulusun birlik ve beraberliginden yana olduklari, terörü lanetledikleri bilinmektedir.
Hep birlikte bu yanlis politikalari lanetliyoruz. Terörün, alinacak akilci tedbirlerle bir an önce bitirilmesini istiyoruz, bekliyoruz” dedi.
 
KARAMANSPOR YÜREK BURKAN SALDIRIYI SIDDETLE KINADI
70 Karamanspor yönetimi, Hakkari Çukurca’da terörist gruplarin hain saldirilari sonucu sehit düsen 26 askerimiz ve önceki gün sehit olan polislerimiz için de taziye dileklerini bildirdi.
Yönetim adina bir açiklama yapan Kulüp Baskani Yusuf Ünalan, terörün her seye gölge düsürdügünü belirterek bu illetten bir an önce ülkemizin kurtulmasini temenni etti. Ünalan, “Hepimizin basi sagolsun. Bölücü Terör örgütüne lanetler olsun. Sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kalles saldirilari da siddetle kiniyoruz.”dedi.
 
SEHIT AILELERI DERNEGI BASKANI BAYAD:
BASBAKANIMIZ 2012 YILININ RAMAZAN AYINI MI BEKLIYOR?
Karaman Sehit Aileleri Dernegi Baskani Mustafa Bayad, 26 askerin sehit edilmesini nedeniyle bir basin açiklamasi yaparak saldiriyi kinadi.
Bayad, yaptigi açiklamada, 26 askerin sehit düsmesi nedeniyle büyük üzüntü duyduklarini belirterek, sehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelere bassagligi ve sabirlar diledi.
Bayad, saldiriyi kinayarak sunlari söyledi:
“18 Ekim 2011 tarihinde 5 polisimizin sehit olmasinin ardindan 19 Ekim 2011 tarihinde 26 Askerimizin sehit düsmesi bizleri derinden üzmüstür. Biz sehit aileleri olarak sehitlerimize Allah’tan rahmet yakinlarina sabirlar ordumuza ve emniyet güçlerimize bassagligi diler bütün sehitlerimizi rahmetle, hürmetle ve muhabbetle aniyoruz mekânlari cennet olsun Türk milletinin basi sag olsun. Yillardir memleketimizi bölmeye parçalamaya çalisan dis mihraplari destekledigi bir prosedür ülkeyi yöneten siyasilerin ve siyaset adamlarinin saldirilari kinama demeçleri fazla bir anlam ifade etmemektedir. Basta memleketi idare edenler olmak üzere diger siyasilerde kisir gelismeleri bir tarafa birakip masaya oturup bir çözüm bulmalarini gerekmektedir. Acaba kaç sehit vermemiz gerekiyor bilmiyorum siyasilerimizin bir karar almasi için. Sayin Basbakanimiz bir demecinde Ramazan’dan sonra teröre karsi sabrimiz tasmistir. Gereken yapilacaktir demisti. Ramazan’dan sonra günde bir iki derken üç bese çikti bugün ise 26 sehit verilmistir. Bizim anlamadigimiz Ramazan 2011 yilimi 2012 yili sonrasimi anlayamadik. Bu cümleden yola çikarak bütün siyasilerimizin bir araya gelip biran önce çözüm bulmalarini diler, Sehitlerimize Allah’tan rahmet yaralilara acil sifalar ailelerine sabirlar diler milletimizin, devletimizin, ordu ve güvenlik güçlerimizin basi sag olsun ruhlari sad olsun” dedi.
 
IL GENEL MECLISI BASKANI MUSTAFA BAYIR’DAN TAZIYE
Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir’da son iki gün içinde meydana gelen terör olaylarini kinayarak bir taziye mesaji yayinladi.
Bayir “Bilindigi gibi Bitlis ve Hakkari’de Meydana gelen hain saldirilar sonucunda 24 askerimiz , 5 Polisimiz ve 4 sivil vatandasimiz sehit olmustur. Dis güçlerin taserönlügüne soyunan kallesler dün oldugu gibi bugünde ülkemizin huzur ve güvenini bozmak için ellerinden geleni yapmaktadirlar. Kallesçe pusular kurarak, menfezlere bombalar koyarak, karakollara saldirarak, suçsuz ve günahsiz masum insanlari hatta bebekleri bile katlederek yine ocaklarimiza ates düsürmüslerdir. Türk Milleti olarak tarihin her döneminde ülkemiz, topragimiz ve bayragimiza yapilan kallesçe saldirilara maruz kalmis,ancak her seferinde milletimiz bu kalleslere derslerini misli ile vererek Çanakkale geçilmez ruhuna erismistir. Burada sunu belirtmeliyim ki yapilan bu saldirilar kimsenin yanina kar kalmayacak ve hesabi sorulacaktir. Türk Ordusu ve Türk Polisi içeriden ve disaridan beslenen bu zavallilara hiç süphe yoktur ki gerekli cevabi çok aci bir sekilde verecektir. Milletimizin birlik ve beraberligine kastedenler hiçbir zaman muvaffak olamayacaklardir. Bu vesile ile aziz sehitlerimize Allahtan rahmet yakinlarina bassagligi diliyor ,yarali asker ,polis ve sivil vatandaslarimiza acil sifalar diliyorum.Türk Milletimizin basi sag olsun”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284