Gece Egitimleri Basladi

Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan merkeze bagli köylerde, gerek bitkisel gerekse hayvansal konularda bilgi ve becerilerini artirmayi, modern tarim ile ilgili yeni teknikleri ögretmeyi ve benimsetmeyi, yöreye uygun yeni ve alternatif ürün çesitlerini çiftçilere tanitmak amaciyla düzenlenen gece egitimleri basladi.

Gece Egitimleri Basladi
Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ismail Uluad ilk gece egitimin düzenlendigi Ekinözü köyünde yaptigi konusmada, ”Çiftçilerimizin gün boyunca tarlada, bag ve bahçesinde veya hayvancilikla ilgili islerde çalismalari sebebiyle egitim çalismalarimizi daha çok geceleri düzenliyoruz. Bu sekilde bir taraftan çiftçilerimizin katilimi daha yüksek gerçeklesirken, diger taraftan egitimler daha verimli geçmektedir..Hangi tarimsal konuda olursa olsun, çiftçilerimizin ihtiyaç duydugu konularda egitim vermeye haziriz” dedi.
Uluad, 2011–2012 üretim sezonunda Il Müdürlügü yönetiminde görev alan arkadaslari ile konu uzmanlarinin çiftçilere gece egitimlerinde bilgi verecegini söyledi.
Yapilan gece egitiminde tarimla ilgili konularda, hayvan yetistiriciligi, hayvan sagligi, hayvan bakim ve beslemesi, hayvancilikla ilgili desteklemeler ile bitkisel üretim ve desteklemeleri, zirai mücadele, gübreleme, tarim sigortalari, aricilik, meyvecilik, bagcilik, organik tarim, iyi tarim uygulamalari, kirsal kalkinma yatirimlari ve ekonomik yatirimlarin desteklenmesi, tarimsal yayim ve danismanlik desteklemeleri konusunda çiftçilerimize gerekli bilgiler, egitime katilan Il Müdürü, Sube Müdürleri ve konu uzmanlarinca verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284