Yeni Itfaiye Binasi Yakinda Hizmete Giriyor

Karaman Belediyesi’nin dev yatirimlari devam ediyor. Bundan sonra Karaman’a Yeni Sanayi Sitesi girisinde hizmet verecek olan yeni itfaiye binasi insaatinda sona gelindi.

Yeni Itfaiye Binasi Yakinda Hizmete Giriyor

Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, yapiminda sona gelinen yeni itfaiye binasi ile ilgili bilgi verdi. Karaman’in her geçen gün büyüyen ve kendini yenileyen bir sehir olduguna dikkat çeken Baskan Çaliskan, bu dogrultuda hamleler yaparak hizmet kalitesini yükselten projeleri tek tek hayata geçireceklerini ve yeni itfaiye binasinin da bunlardan biri oldugunu söyledi.
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan açiklamasinda sunlari söyledi: "Geçen sene bu aylarda temelini atmis oldugumuz yeni itfaiye binamizda çalismalar tamamlandi. Sadece küçük düzenlemeler kaldi. Binamiz Türkiye'nin en iyi hizmet binalarindan biri oldu. 4221 m2’lik alana insa edilen Itfaiye hizmet binasinin bodrum katinda; 300 m3’lük su deposu, malzeme depolari ve spor salonu bulunuyor. Idari merkezin yer aldigi zemin katta; ofis odalari, 10 araçlik garaj, yemekhane ve konferans salonu, 1. katta ise; yatakhane, mescit, wc, dus ve misafirhane gibi ihtiyaçlara cevap verecek kisimlar yer aliyor."
Eski itfaiye binasinin, fiziki durumunun yetersiz oldugu ve sehir içinde kaldigindan dolayi da zaman zaman olay yerine müdahalede ulasim sorunu yasandigi için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Çaliskan: "Sehir mezarligi girisinde bulunan itfaiye binasi bilindigi üzere Ahmet Yesevi Camii projesi içerisinde yer aliyor. Bu alan müftülüge devredilecek ve burasi musallasiyla, mezarligiyla, müftülük binasi, taziye evleri ve camisiyle dini tesis alanina dönüsecek. Hem gerçeklestirecegimiz bu proje nedeniyle, hem mevcut itfaiye binamizin sehir içinde kalmasi, hem de modern bir itfaiye binasini sehrimize kazandirmak için bu projeyi gerçeklestirdik. Halkimizin güvenligi her seyden önce gelir. Yeni itfaiye binamiz tüm halkimiza simdiden hayirli, ugurlu olsun." diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284