Yerel Medya Mensuplari Isparta’da Biraraya Gelecek

Avrupa Birligi Bakani ve Basmüzakereci Egemen Bagis’in himayelerinde Avrupa Birligi Bakanligi tarafindan yürütülen ve Ingiltere Büyükelçiligi tarafindan desteklenen “Türk Yerel Medyasi AB Yolunda” projesi devam ediyor.

 Yerel Medya Mensuplari Isparta’da Biraraya Gelecek

Proje kapsamindaki üçüncü bölgesel bilgilendirme semineri, 13-14 Subat 2013 tarihlerinde Isparta’da gerçeklestirilecek. Seminer Isparta, Aksaray, Antalya, Aydin, Burdur, Denizli, Karaman, Konya ve Mugla illerinde bulunan gazete, televizyon, dergi, radyo ve internet alaninda çalisan yerel medya mensuplarinin basvurularina açik olacak. Isparta seminerine katilim için belirtilen illerden basvurularin alinmasina baslanirken, yerel medya mensuplarinin basvurularinin alinmasi için son tarihin 1 Subat 2013 Cuma günü oldugu bildirildi. Seminere katilim için basvurular internet üzerinden yapilirken, projeye iliskin bilgilere ve seminer takvimine //www.turkyerelmedyasiabyolunda.org/ adresinden ulasilabiliyor.
Türkiye çapinda gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarina hitap eden “Türk Yerel Medyasi AB Yolunda” projesi ile yerel medyanin Türkiye’nin AB’ye katilim sürecini daha yakindan takip edebilmesi ve sürece dahil olmasi amaçlaniyor. Projeyle Avrupa Birligi Bakanligi, tüm yurda yayilarak yerel medyayla bir araya geliyor. Seminerlerde katilimcilara AB süreci, sürecin günlük hayatimiza etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarim gibi sektörel konular hakkinda bilgilendirme yapiliyor. Ayrica katilimcilara çalismalarinda AB sürecini takip etmelerini kolaylastiracak bilgi ve belgeler sunuluyor. Bu kapsamda yerel medya mensuplari için özel olarak hazirlanan AB rehberleri katilimcilara dagitiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284