Hidrellez Senliklerine Yogun Ilgi

Ilimize bagli Ayranci ilçesinde her yil düzenlenen Hidirellez senlikleri hafta sonunda yapildi.

Hidrellez Senliklerine Yogun Ilgi
Senliklere Vali Kahraman'in yanisira Garnizon Komutani J.Alb. Selçuk Boz, Cumhuriyet Bassavcisi M.Kemal Çokdinç, Adli Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Baskani Mehmet Öztunç, Vali Yardimcisi Ferhat Burakgazi, Ayranci Kaymakami Erkan Isa Erat, ilçe ve belde belediye baskanlari, protokol üyeleri, vatandaslar ve basin mensuplari katildi.
Hidirellez senliklerinin yapildigi alana gelisinde çiçeklerle karsilanan Vali Süleyman Kahraman kutlama etkinlikleri öncesinde beraberinde protokol üyeleri ile birlikte senlik alaninda olusturulan çadirlari gezerek, vatandaslarla bir müddet sohbet etti. Etkinlik alaninda kurulan çadirlarda ikram edilen gözlemelerden yiyerek emegi geçenlere tesekkür eden Vali Kahraman ve beraberindekiler törenin yapilacagi alana geçti.
Konya Büyüksehir Belediyesi Mehteran Takimi'nin gösterisi ile baslayan etkinlikler, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasi ile devam etti. Ayranci Yatili Ilkögretim Bölge Okulu ögrencilerinin Vali Kahraman'a bolluk ve bereketin simgesi sayilan basak demetini sunmasinin ardindan Vali Kahraman tarafindan hidirellez atesi yakildi.
Ayranci Kaymakami Erkan Isa Erat ise 735.Türk Dil Bayrami ve Türkçe'mizin güzelligine vurgu yaptigi konusmasinda "Karaman bugünlerde çifte bayram yapiyor, çifte bahar yasiyor. Bir yanda cemreler suya, topraga ve havaya düserken öte yanda gönüllerimize Türkçenin sevinci düsüyor. Topragin, suyun ve havanin isinmasi gibi gönüllerimizde Türkçenin anlamiyla isiniyor. Toprakta çiçekler açarken, gönüllerimizde de yeni sevinçler, yeni dostluklar, yeni kardeslikler boy atiyor. Bu birlikteligimiz ve bugün yasadigimiz sevinç bunun en essiz abidesidir. Beraberiz, birlikteliyiz ve sevinçliyiz. Çünkü bizim birlikteligimizin ve sevincimizin temelinde ortak bir yasam var. Biz bu topraklar için birlikte can verdik. Biz bu topraklar için birlikte agladik, birlikte sevindik. Ve bugünkü birlikteligimizi de gelecegimize dair bir müjde kabul ediyorum. Bizim dostlugumuz Karadag kadar yüce, gönüllerimiz Karaman ovasi kadar bereketlidir. Çünkü biz Hz.Yûnus’un, Hz.Mevlâna’nin, Karamanoglu Mehmet Bey’in, Siyahser Sultan’in yasadigi topraklarda yasiyoruz ve gönüllerimiz onlarin umudunu ve bilincini tasiyor… Bize düsen bu güzel günde bu gelenegin özünü yasamak ve bu özü gelecege tasimaktir. Bizi birbirimizden ayirmaya, birligimizi ve dirligimizi bozmaya çalisanlara inat Hizir ve Ilyas gibi kucaklasmaktir” dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da Karaman Türkçe Treni etkinliklerinden bahsederek basladigi konusmasinda "Öncelikle Hidirellez senliklerinde sizlerle birlikte olmaktan duydugum sevinci dile getirmek istiyor, hepinizi saygi ve sevgi ile selamliyorum. 10 Mayis'ta Ankara'da Milli Egitim Bakanimizin da katildigi coskulu bir törenle yola çikan Türkçe Trenimiz dün aksam Karaman'a ulasti. Içinde 75 üniversiteden yaklasik 250 ögrenci var. Dün aksam fener alayimiz vardi, daha sonra dilek fenerlerimizi uçurduk. Simdi bu saatlerde de Karaman'a gelen bu gençler, yeni anayasanin dilinin nasil olmasi gerektigini tartisiyorlar. Hidirellezi ya da Türk Dil Bayrami'ni sadece bir eglence olarak görmemek gerekiyor. Çünkü bu etkinlikler ayni zamanda bizi bir araya getiriyor, birlikteligimizi güçlendiriyor. Ayni zamanda bazi geleneklerimiz yasamaya devam ediyor... Bir tek agacin bahari anlatmasiyla, bir ormanin bahari anlatmasi ayni sey midir? Iste bu etkinliklerle biz bir orman gibiyiz. Ve böylesine essiz bir birlikteligimiz oldugu için destanlarimiz var... Hikayelerimiz, siirlerimiz var... Tabii önce Hizirla Ilyas arasindaki sevgi ve muhabbet var gönüllerimizde... Ve birbirini menfaat için seven bir millet degiliz. Biz Hz.Yunus'un ifadesiyle Yaratilan'i Yaratan'dan ötürü seven bir milletiz. Bizi birbirimize baglayan bir sevgi... Bir çok millete nasip olmayan, bir çok milleti kiskandiran bir sevgi” dedi.
Protokol konusmalarinin ardindan Vali Kahraman’a, Kaymakam Erkan Isa Erat tarafindan plaket takdim edildi. Ayranci Belediye Baskani Yüksel Büyükkarci ise Ayranci Kaymakami Erkan Isa Erat'a plaket vererek, etkinliklerde emegi geçen Ayranci ilçesi köy muhtarlarina ve Ayranci Ilçesi Eski Belediye Baskanlarina tesekkür belgesi verdi.
Etkinlikler Istanbul Modern Folk Müzigi Toplulugu ve halk müzigi sanatçisi Musa Eroglu konseri ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284