Karamanlı Yönetmenin Filmi 19 Mayıs’ta Netflix’te

Aslen Karaman’ın Ermenek ilçe nüfusuna kayıtlı yönetmen, senerist, yapımcı ve akedemisyen kimliği olan Emin Alper’in ‘Kurak Günler’ filmi 19 Mayıs’ta Netflix Platformu’nda izlenebilecek.

Karamanlı Yönetmenin Filmi 19 Mayıs’ta Netflix’te

Erol Babaoğlu, Ekin Koç ve Selehattin Paşalı’nın başrollerini paylaştığı, yönetmenliğini ise Karamanlı hemşerimiz Emin Alper’in yaptığı ‘Kurak Günler’ isimli politik ve psikolojik gerilim konulu film 19 Mayıs’ta Netflix’te yayınlanacak. ‘Kurak Günler’ Dünya prömiyerini 75. Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirdikten sonra Türkiye prömiyerini 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yaptı. Filmin vizyona girdiği hafta büyük ilgi görerek 252 bin seyirciye ulaştı. Sinemada izleme fırsatını kaçıranlar, 19 Mayıs Cuma günü Netflix Platformu'nda filmi izleyebilecek.

Kurak Günler Film Konusu

Emre, Yanıklar kasabasına yeni tayin olmuş çiçeği burnunda bir savcıdır. Bekleyen işlere büyük bir ciddiyetle sarılan Emre, başta belediye başkanı Selim Bey olmak üzere kasaba eşrafı tarafından büyük bir saygıyla karşılanmıştır. Ancak bu hoş karşılamaya rağmen ilk günden itibaren bazı tuhaflık ve gerginlikler yaşanır. Belediye başkanlığı seçimleri yaklaştıkça kasabadaki gerginlik iyice artar. Emre, siyasi çekişmelerde taraf olmak istemese de ona karşı yükselen homurtular, onu yavaş yavaş kasabanın muhalif gazetecisi Murat’a yaklaştırır ve genç savcı kısa süre sonra kısır bir döngüye sıkışıp kalır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284