Deprem Bölgesinden Gelen Uyarı: “Mayalı Ekmek Göndermeyin”

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde oluşan deprem nedeniyle ilimizde düzenlenen yardım kampanyaları devam ediyor. Deprem bölgelerine gönderilen yöresel tüketim ürünümüz mayalı ekmek ile ilgili uyarıda ise, mayalı ekmek yerine un ve maya gönderin vurgusu yapıldı.

Deprem Bölgesinden Gelen Uyarı: “Mayalı Ekmek Göndermeyin”

Yöresel ürünlerimizden Karaman’a özgü sofralarımızın ana tüketim yiyeceği olan mayalı ekmek ile ilgili deprem bölgesinde bulunan duyarlı vatandaşlardan uyarı geldi. Deprem bölgelerinde afetzedelere yardım amacı ile hazırlanan mayalı ekmeğin ulaşım ve dağıtımı sonrası olumsuz oluşabilecek olan raf ömrüne dikkat çekildi. Vatandaşlar, mayalı ekmek yerine un ve maya gönderilebileceğini söylediler.

Deprem bölgesinden gelen uyarıda, “Değerli Karamanlı hemşehrilerimiz. 06.02.2023 tarihinde ülkemizi vuran ve 10 şehirde büyük ölçekli etkisini gösteren afetin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Ülkenin dört bir yanından gelen başta gıda ve giyim olmak üzere toplanan yardımlar ivedilikle afet bölgesine ulaştırılıyor.

Bugün itibariyle çok sayıda Karamanlı kadın hemşerimiz el ele vererek yöresel ekmeğimiz olan "mayalı ekmek" yapımına destek olmuştur. Bunun yanı sıra un ve maya desteği sağlayan hayırsever vatandaşlarımıza da teşekkür ederiz.

Fakat giden yardım kolilerinin büyük bir çoğunluğu belki de 45 gün sonra açılacak. Haliyle mayalı ekmeklerin içinde koruyucu kimyasal madde olmadığı için, ekmeklerin dayanma süresi maksimum 8 gündür. Marketlerde satılan hazır sandviç ekmekleri içlerinde koruyucu kimyasal madde olduğu için 4 ay bile dayanabiliyor. Fakat mayalı ekmek organik bir ekmek türüdür ve içine kimyasal zararlı madde koyma şansımız yoktur.

Pek çok hayırsever vatandaş deprem bölgesine un ve maya desteği sağlıyorlar. Afet bölgesindeki fırıncılar ise bu unlarla günlük ekmek yaparak depremzedelerin taze ekmek tüketmesini sağlıyorlar. Bu sebeple mayalı ekmek yapımında kullanılacak unları afet bölgesine göndermemiz çok daha faydalı bir yardım olacaktır.

Desteğiniz ve yardımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bu zor zamanda istisnasız herkesin elinden geleni yardımı yapması ne kadar güçlü bir millet olduğumuzu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Allah yardımcımız olsun.” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284