Kadinlara `Erken Emeklilik` Müjdesi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, kadinlarin çocuk sayisina göre emekliligi çalismasiyla ilgili açiklama yapti.

Kadinlara `Erken Emeklilik` Müjdesi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, kadinlarin çocuk sayisina göre emekliligi çalismasiyla ilgili, ''En önemlisi kadin istihdamini olumsuz etkilemeyecek düzeyde düzenlemeler yapilacak ama bu 8-10 adimin hangilerinde adim atilacak, bunu ilgili bakan arkadaslarimizla yaptigimiz degerlendirmede netlestirmis olacagiz ve Basbakanimiza sunacagiz'' dedi.
Bir otelde düzenlenen düzenlenen Sosyal Güvenlik Yüksek Danisma Kurulu Toplantisi'na katilan Bakan Çelik, toplanti öncesi gazetecilerin sorularini yanitladi.
Bir gazetecinin ''Çalisan kadinlarin çocuk sayisina göre erken emekliligi konusunda bir çalisma yürütülüyor mu'' sorusu üzerine Çelik, sunlari söyledi:
''Su andaki uygulamada 2 çocuk ile ilgili bir uygulamamiz var ama gerek bu konuyla ilgili ama gerekse kadin istihdamini etkilemeyecek sosyal güvenlik aktöriyel dengelerini bozmayacak, saglikli genç nesillerin korunmasi adina bakanliklar arasinda bir çalismamiz var. En önemlisi kadin istihdamini olumsuz etkilememesi gerekiyor alacagimiz tüm kararlarin. Bu çerçevedeki çalismalarimiz henüz neticelenmis degil. Bunun disindaki tüm degerlendirmeleri biraz spekülatif degerlendirme olarak ele almakta fayda var.''
''Genel bir çerçeve olustu mu'' sorusu üzerine ise Çelik, ''Daha önceki degerlendirmemizde 8-10 maddelik olabilecek çalisma alanlariyla ilgili görüsümü paylasmistim. Bu alanlarla ilgili çalisma yapilabilecek aktöriyel dengeleri bozmayacak ve az önce saydigim ana 3-4 kurallar çerçevesinde, en önemlisi kadin istihdamini olumsuz etkilemeyecek düzeyde, düzenlemeler yapilacak ama bu 8-10 adimin hangilerinde adim atilacak bunu ilgili bakan arkadaslarimizla yaptigimiz degerlendirmede netlestirmis olacagiz ve Basbakanimiza sunacagiz'' ifadesini kullandi.
''Çalismalar, dogum izinlerinin arttirilmasi üzerine mi yürütülüyor'' sorusu üzerine de Bakan Çelik, bir çocuk doguran kadina 2, 2 çocuk dogruna da 4 yil borçlanma hakki bulundugunu hatirlatarak sunlari kaydetti:
''Sahsen bu konuyla ilgili ben sunu söyleyebilirim kisisel görüsüm olarak. Üç çocuk konusunda Sayin Basbakanimizin gelecekteki nüfus yapisi açisindan asgari 3 çocugun ne kadar önemli oldugu vurguluyorlar. Bu konu bir baslik olabilir su anda 2 çocuk 3 çocuga çikabilir ama bu kisisel bir görüs. Heyetin yapacagi degerlendirmede bu konular ele alinacak netice Sayin Basbakanimiza arz edilecek.''
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284