Türkiye’nin Kadin Belediye Baskanlari Karaman’da Bulustu

Türkiye’nin çesitli bölgelerinde geçmis dönemlerde Belediye Baskanligi yapan kadin Belediye Baskanlari Karaman’da bir araya geldi.

 Türkiye’nin Kadin Belediye Baskanlari Karaman’da Bulustu

Karaman Yesildere Kasabasi eski Belediye Baskani Neriman Köse’nin organize ettigi Türkiye’nin Hükümet Kadinlari bulusmasina Kirklareli Kavakli eski Belediye Baskani Inci Tunç, Usak Esme eski Belediye Baskani Hasbiye Öztürk, Izmir Menemen Seyrek eski Belediye Baskani Nurgül Uçar Altug, Manisa Saruhanli Alibeyli eski Belediye Baskani Netice Okutan, Konya Yalihöyük eski Belediye Baskani Asuman Topkara, Mugla Milas Bafa eski Belediye Baskani Zühre Dönmez, Osmaniye Sumbas eski Belediye Baskani Hafize Yikar, Istanbul Bahçesehir Belediyesi eski meclis üyesi ve CHP Kadin Kollari MYK üyesi ve genel saymani Nurcan Sanli ile Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu Manisa temsilcisi Semiha Hosgör ile Kadin Koalisyonu temsilcisi Ilknur Üstün ile CHP Il Baskani Mustafa Cem Kagnici, Merkez Ilçe Baskani Ismail Atakan Ünver ve Kazanci Belediye Baskani Uguz Tekin katildi.

Gurme Ev Yemekleri Salonunda gerçeklesen organizasyona ev sahipligi yapan Yesildere Belediye eski Baskani Neriman Köse yaptigi konusmasinda, “Ulusal basinin geçmisteki toplantilarimizda bize koydugu bir isim var. Bu isim Hükümet kadinlari. Karaman’da 19 Aralik Cuma günü saat 10.30’da Adliyede yapilacak olan kizim Elifhan Köse’nin davasinda bize destek olmak için, Karaman Ermenek’teki kömür ocaklarinda yasanan faciayi ve geçtigimiz hafta sonu 3 aylik evli bir kadinin esi tarafindan öldürülmesi üzerine yorum yapmak, irdelemek ve arastirmak adina bir araya geldik. Ben sunu söylemek istiyorum. Ülkemizde ne yargilanan kadinlarimiz yalnizdir, nede öldürülen kadinlarimiz yalnizdir. Bizler her kadin sorununun oldugu yerde dayanisma olarak, güç olarak yanindayiz” dedi.
Izmir Menemen Seyrek eski Belediye Baskani ve ayni zamanda bir gazeteci olan Nurgül Uçar Altug’da konusmasinda, “Biz aslinda hayatimiza matematigi koymak gerektigini hep söylüyorum. O küçücük matematigi sizlerle paylasmak istiyorum. Bizim anlamimiz o zaman daha iyi görülecek. Türkiye 1930 yilinda çok övündü. Kadina Belediye Baskani seçilme hakki verdi Atamiz. O günden buyana 84 yil geçti. 18 yerel seçimde 31 bin erkek belediye baskani 119 kadin belediye baskani seçtik. Aslinda bu matematik kadina nerde baktigimizi, nasil durdugumuzu, ne oldugunu gösteriyor bize. Ama biz o çok az bile olsa kadinlar, kadin belediye baskanlari Türkiye’nin her yerinden iste Diyarbakir’dan, Mardin’den, Kirklareli’den, Istanbul’dan, Konya’dan, Adana’dan her yerden biz birbirimizi tanidik. Inanin o bir avuç kadin o kadar çok etkili olmaya basladi ki biz önce simdiki durumumuzda Belediye baskaniyiz. Yani insanlarin sorgulamadigi, yargilamadigi ya da hiç ilgi alanina girmedigi, oysaki hayatin tamda kendisini yasayanlariyiz biz. Sokaginin önüne çiktiginda insanlar kapisinin önünde Belediyeyi görürler. Belediyenin etkilerini yasarlar. Ama hiç aklimiza da gelmez ki biz o belediyenin karar vericisi olmaliyiz. Biz en basta kadiniz. Kadin cinayetlerinden de haberimiz var. Hukuka saygisizliktan da haberimiz var. Sorun olan her yerde biz farkindayiz. Hayati yan yana yasiyoruz. Biz demokrasi de istiyoruz. Hemen simdi istiyoruz. Hukuka dayali, evrensel insan haklarini temel alan bir yasam istiyoruz Türkiye’de. Biz Ermenek’teki yerin dibine gömdügümüz insanlar içinde buradayiz. Biz açikça dürüstçe her seyi söylemeye talibiz” diye konustu.
Karaman’da geçen hafta esi tarafindan öldürülen 3 aylik evli Merve C’nin ailesini ziyaret eden Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hosgör’de, “Dikkat ederseniz AKP hükümeti döneminde kadin cinayetlerinin ne kadar çogaldigini hepimiz maalesef üzülerek görüyoruz. Yani bunun böyle olmamasi gerektigini düsünüyoruz. Aileyi ziyarete gittik bugün. Öldürülen hanim esi tarafindan hunharca katlediliyor. Öldürülmüyor. Çünkü biçak darbeleri bütün iç organlarini zedeleyecek sekilde direk öldürmeye yönelik amaçla gerçeklesiyor ve adi namus cinayeti olarak konuluyor. Maalesef AKP iktidari erkek egemen bir toplum yaratirken, erkeklere namus cinayeti isleme cinayeti hakkini vermektedir. Biz bunu siddetle kiniyoruz. Hiçbir olay bir insanin öldürülmesinin sebebi ve bedeli olamaz ve olmamalidir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284