CHP`li Saim Sezen: “Çiftçimizin Dizine Derman Verecegiz”

CHP, seçim gezileri kapsaminda Kâzimkarabekir Ilçesi ile Mesudiye, Karalgazi, Kasoba, Ortaoba, Süleymanhaci, Egilmez, Dinek, Çoglu, Burunoba ve Boyalitepe Köylerini ziyaret etti.

CHP`li Saim Sezen: “Çiftçimizin Dizine Derman Verecegiz”

CHP heyetinde Parti Meclisi üyesi ve Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Ertugrul, Milletvekili Adayi Saim Sezen, Merkez Ilçe Baskani Onur Irgat, önceki dönem Il Baskanlarindan Alaaddin Isik, Yasar Evcen, Osman Nuri Koçak, Mustafa Cem Kagnici, önceki belediye baskani adaylarindan Merih Ünver, yöneticiler ve partililer yer aldi.
Yapilan ziyaretlerde çiftçinin sorunlarini dinleyen CHP heyeti, CHP’nin çözüm önerilerini vatandaslarla paylasti.
Yapilan konusmalarda Milletvekili Adayi Saim Sezen, “AKP'nin 13 yildir dis politikadaki sergiledigi tutarsizliklar, bugün ülkemizi hem siyasi olarak hem de ekonomik olarak darbogaza sokmustur. AKP, 13 yilin sonunda Türkiye’yi siyasi olarak Ortadogu batakligina gömmüstür. Ekonomik olarak da hiçbir komsumuzla dost olamayisimiz, hem çiftçimiz hem de ihracatçimiz açisindan önemli pazarlara ulasma olanagini ortadan kaldirmistir. Elma ve diger meyve üreticisi çiftçilerimiz, ürünlerini satamamakta ya da yok pahasina satabilmektedir. Meyveler dalda kalmistir. Ortadogu ve Arap ülkelerine yapilan gida ve gida sanayii ihracatimiz da zor durumdadir. Gida sanayimizin ham maddesini üreten çiftçimiz de bundan fazlasiyla etkilenmektedir. Karaman çiftçisinin önemli gelir kaynaklari bir bir ortadan kalkmaktadir. Hububat, uygulanan fiyat politikalari ile zaten yok sayilmaktadir. Elma üretimi, don ve dolu vurgununun yaninda, AKP vurgunu ile zor durumdadir. Önemli üretim miktarina sahip oldugumuz fasulye, bir türlü degerini bulamamakta, çiftçimizin yüzünü güldürmemektedir. Pancara uygulanan kota ise zaten pancar üreticisini yillardir zorlamaktadir. Çiftçimizin son çare olarak basvurdugu misir ekimi ise hem tarlalarin verimliligini düsürmekte, ovadaki suyu bitirmekte hem de bu yil ofis alimlarinin yeterli olmamasi nedeniyle çiftçimizi kara kara düsündürtmektedir. Ofis ilan ettigi ton basina 725 lira olan fiyattan alim yapmak için çiftçiye, bir-bir buçuk ay sonrasina randevu vermektedir. Ofisin misir depolayabilecegi yeterlilikte silosunun olmamasi, bu nedenle randevu sistemi ile çalismasi, çiftçiyi ton basina 610-620 lira veren tüccarin kucagina atmaktadir. Bu da çiftçinin emeginin heba olup gitmesine yol açmaktadir. 1 Kasim’da CHP iktidar olacak ve biz iktidara geldigimizde, çiftçimizin tüm bu sorunlarini çözecegiz. Önce Türkiye'yi Ortadogu batakligindan çekip çikaracagiz, komsularimizla iliskilerimizi düzeltecegiz, ihracat yolunu açacagiz. Çiftçimizin yetistirdigi meyveler dalda kalmayacak, basta elma olmak üzere tüm ürünler degeri ile satilabilecek. Hububat ekilislerini tesvik edip, hem topraklarimizi koruyacagiz hem de çiftçimizin ürününü hak ettigi degerden satmasini saglayacagiz. Ofisin depolama kapasitesini artirip, ilan ettigi fiyattan ve zamaninda ürün alimi gerçeklestirmesini saglayacagiz. Kisacasi çiftçimizi yeniden ayaga kaldiracagiz. Dizine derman verecegiz.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284