Milletvekili Akgün’den Cumhurbaskanligi Seçimi Degerlendirmesi

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Basbakan Recep Tayyip Erdogan’a Cumhurbaskanligi koltugunun anasinin ak sütü gibi helal oldugunu söyledi.

Milletvekili Akgün’den Cumhurbaskanligi Seçimi Degerlendirmesi

Cumhurbaskanligi seçimleri ile ilgili olarak basin mensuplarina degerlendirmelerde bulunan Milletvekili Mevlüt Akgün “Suan gündemimizin en önemli meselelerinden biri Cumhurbaskanligi seçimi. Parti Genel Merkezimiz ve Sayin Basbakanimiz bu konuda istisare çalismalarini devam ettiriyor. Geçtigimiz günlerde bu konuyu görüsmek üzere milletvekillerimiz ve büyük kongre delegeleriyle bir araya geldi. Cumhurbaskanligi konusunda onlarin görüslerini aldi. 9–11 Mayis tarihlerinde Afyon’da bütün milletvekillerinin katildigi partinin gelecegine yönelik degerlendirmelerin yer alacagi yeni bir istisare toplantisi yapilacak. Dolayisiyla bu süreci AK Parti olarak saglikli bir sekilde sonuçlandirmak ve ilk defa halkimiz tarafindan seçilecek Cumhurbaskanligi seçiminin Türkiye’ye yakisir ve demokrasiyi güçlendiren olgunluk içerisinde geçmesi ve AK Parti adayinin Cumhurbaskanliginin ilk turda seçilmesi için çalismalarimiz, hedeflerimiz devam ediyor. Karaman olarak da Cumhurbaskanligi seçimlerinde yüksek bir oy oraniyla katki vermek istiyoruz” dedi.
Bir gazetecinin Basbakan Erdogan’in Cumhurbaskani seçilmesi durumunda partinin ve ülkenin basina kimin geçecegi konusunda ne gibi degerlendirmeler yapildigi sorusuna ise Akgün, “Cumhurbaskanligi adayligi için istisareler devam ediyor. Basbakanimiz kendi agzindan bu konuda henüz verilmis karar olmadigini ifade etti. Partide yapilan istisarelerde genel anlamda agir basan görüs Basbakanimizin aday olmasi yönünde. Bunun gerekçesi söyle ifade ediliyor. Türkiye demokrasi tarihinde ilk defa halk kendi Cumhurbaskanini seçmis olacak. Bu anlamli seçimde partimizin 12 yildir basaridan basariya kosmasini saglayan, bölgesinde lider, dünyada etkili bir Türkiye olmasini saglayan Basbakanimiza eger bu makamda birinin hakki varsa anasinin ak sütü kadar helal olan bir haktir diye düsünüyoruz. Bu konuda nihai karari verecek olan da yine Basbakanimizdir. Sayin Cumhurbaskanimizla dün bir araya geldiler, konuyu degerlendirdiler. Dolayisiyla nihai karari Basbakanimiz verecek. Eger Cumhurbaskanligina adayligi söz konusu olursa tabi partinin genel baskani ve basbakanin kim olacagi degerlendirilecek. Suan somutlasmis isimler yok. Sadece kamuoyunda tartisilan ileri sürülen bazi isimler var ama parti yönetim kurulunda konusulmus isimler ve alinmis kararlar yok. Biz seçim sürecinin saglikli bir biçimde Türkiye’yi sikintiya sokmayacak sekilde sonuçlanmasini istiyoruz. Cumhurbaskanligi seçimlerinin Türkiye’ye herhangi bir bedel ödetmeden ve kaosa sürüklemeden olgunluk içerisinde yürüyecegine inaniyoruz” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284