Sahin: “Akp Ile Saadet Partisi Arasinda Eylem Ve Yön Farki Vardir”

Saadet Partisi Konya Egitim Baskani Yavuz Aydin’in katilimiyla gerçeklesen Il Divan Toplantisi, Saadet Partisi Karaman Il Baskani Saban Sahin yaptigi konusmada Kuvvetler Ayriligi prensibini degerlendirdi.

 Sahin: “Akp Ile Saadet Partisi Arasinda Eylem Ve Yön Farki Vardir”

Sahin, “Gün geçtikçe; AKP’nin degilmis gibi yaptigi IMF politikalariyla Insanlarimiz, yoksullasip fukaralastirilmaktadir. Bu durum AKP ye, Sayin Basbakana süpheyle bakilmasina, güven kaybina yol açmaktadir.
Merhum Erbakan Hocamiz, ekonomide canlilik ve zenginlik denildigi zaman herkesin hem fikir oldugu kisidir. Bu da Saadet Partisi’ ne ilgi, alakayi ve teveccühü artirmaktadir. Anketlerde bu durumu görmüs olmalari gerekir ki; Saadet Partisi’ne ilgi, alakayi, teveccühü… kendilerine çevirmek için… Konya’da Sayin Basbakan, Merhum Hocamiz, Efsane Basbakan Erbakan Hocamiz’in ismini telaffuz etme geregi duymustur.
Konya’da, Konyalilarin nabzina göre serbet verilerek, Kuvvetler ayriligi prensibi beceriksizliklerine mazeret gösterilmistir. Hatta o yapmak istiyormus ta onu engelleyenler yüzünden yapamiyormus edasiyla…. Degilse yapariz, yapacagiz, az kaldi, disinizi sikin 2023 de her sey hallolacak konusmalari yapilmistir.
Öncelikle; Saadet Partisi’nin görüsü; Kuvvetler Ayriligi degil, Kuvvetler Paralelligidir. Kuvvetler Paralelligi ile Hak yönünde Hakki üstün tutmaktir. Kuvvetler ayriliginda ise Hakki degil, kuvveti üstün tutan görüs hakimdir.
Kuvvetler ayriligi prensibinde yürütmenin, yani iktidarin, AKP’nin en kuvvetli etken güç oldugu hepimizin malumudur. Örnegin; AKP’nin 5 birim kuvveti, diger iki kuvvetin 1’ er birim kuvveti olsun, 2 birim kayipla, 3 birim farkla; AKP diger iki kuvveti çekmektedir. Bundan dolayidir ki; AKP, kuvvetler ayriligi prensibini bahane göstermesi inandirici degildir.
Asil söylemek istedigimiz; AKP, diger kuvvetlerle (vektörlerle) olan bileske kuvveti; Amerika, Avrupa Birligi, IMF, Nato ve Israil yönünde gitmesidir. Bu yön, AKP ve Sayin Basbakan kendi hür iradesiyle halk kurban edilerek belirlenmektedir.
Iste bu yüzden AKP ile Saadet Partisi arasinda eylem ve yön farki vardir. Bu fark bariz sekilde ortadadir. Örnegin; AKP’nin yönü Avrupa Birligi’dir, AB agabeyleri, eylem olarak, domuz etini kasaplik et statüsüne sokulmasini istemistir. Öyle de olmustur.” Ifadesinde bulundu.
Ardindan söz alan Saadet Partisi Konya Egitim Baskani Yavuz Aydin;
10 yilda Milli Sanayii kuramadi, Patriot’a sarildi!
Batili emperyalistlerin, Islam dünyasinin her tarafinda Sii ve Sünni çatismasi çikarmak için devletleri manipule ettigini söyleyen Yavuz Aydin, Basbakan Erdogan'in ise televizyonlarda yaptigi konusmalarda buna zemin hazirladiginin farkinda bile olmadigin bildirdi. Aydin, "Oysa Erbakan Hocamiz D-8'i kurarken bir Sii devleti olan Iran'la, Misir'i bir araya getirmis ayni masa etrafinda toplamisti.
Simdi ise Sayin Basbakan Türkiye'nin güvenligini bahane ederek füze kalkani ve patriotlari Türkiye'ye getirip Türkiye'yi bir savasin esigine getirdigini görememektedir. Bunun anlami sudur "Ben 10 yildir iktidardayim fakat Türkiye'nin güvenligi için gerekli olan milli sanayiyi kurmadim ve bu yüzden Nato'yu davet etmeye mecbur kaldim" demektir" diye konustu. "Bizim önümüze yüzde yüz yerli diye Uzaya firlatilan "Göktürk 2" Uydusu ile, "Yerli tank Altay" konusunu çikarmasinlar" diyen Aydin, bu iki projenin en önemli parçalarinin yabancilardan alindigini gazetelerde boy boy okuduklarini kaydetti.
Yavuz Aydin, adeta ülkemizi isgal edercesine alel acele getirilen patriot adi altinda yeni bir çekiç güç konuslanmasina karsi Ocak ayinin 6'sinda Gaziantep'te 'Ne Füze, Ne Gözyasi Istemiyoruz." Mitingine tüm duyarli vatandaslari davet ederek, "Çünkü yarin dügmesi Nato'nun güçlerinin elinde olan bu füzelerin Ankara'ya döndürülüp bizim milletimize karsi kullanilmayacagini kim garanti edebilir?" diye sordu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284