Dogum Yapan Vekil Ebe Ve Hemsireye Ise Dönme Hakki

Dogum yaptiktan sonra, 6 ay içinde talepte bulunmalari halinde görev yaptigi saglik evindeki isine dönebilecek.

Dogum Yapan Vekil Ebe Ve Hemsireye Ise Dönme Hakki

Dogum yapan vekil ebe ve hemsireler, 6 ay içinde talepte bulunmalari ve kadro olmasi halinde görev yaptigi saglik evindeki isine dönebilecek.
Saglik Bakanligi Türkiye Halk Sagligi Kurumu Baskani Mustafa Aksoy, vekil ebe/hemsirelerle ilgili halk sagligi müdürlüklerinden görüs istenmesi üzerine bir genelge yayinladi.
Genelgeye göre, bir saglik evinde asil veya vekil birden fazla ebe/hemsire çalistirilamayacak.
Vekil ebe/hemsirelerin görev yaptigi kuruluslara, asaleten saglik personeli atanirsa, burada görevli vekil ebe/hemsireler ihtiyaç varsa ve kadrosu uygunsa ayni il içindeki bir baska saglik evinde çalisabilecek.
BASVURU 6 AY IÇINDE YAPILMAZSA KABUL EDILMEYECEK
Dogum sebebiyle görevi sonlandirilan vekil ebe/hemsireler de 6 ay içinde talepte bulunmalari ve kadronun müsait olmasi halinde daha önce görev yaptigi saglik evindeki isine dönebilecek. Bu birimin dolu olmasi halinde ise ayni ilde kadrosu uygun olan ve personele ihtiyaç duyulan bir baska saglik evinde ise baslatilabilecek. Göreve dönme basvurusu dogumdan sonraki 6 ay içinde yapilmazsa kabul edilmeyecek.
Görev yaptigi birim kapatilan ya da niteliginin degismesi nedeniyle görevine son verilenler, il içinde ihtiyaç duyulan saglik evine açiktan atanabilecek, aksi halde görevlendirme iptal edilecek.
Aksoy, 16 Mart 2012 tarihli bakan onayi ile açiktan vekil ebe/hemsire aliminin durduruldugunu, söz konusu haller disinda açiktan alim yapilamayacagini bildirdi.
Ensonhaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284