KMÜ Türkiye’de Bir Ilki Gerçeklestirdi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde akademik kadro basvurulari, elektronik ortamda seffaf bir sekilde yapiliyor.

KMÜ Türkiye’de Bir Ilki Gerçeklestirdi
Akademik Basvuru Sistemi; akademik kadrolara basvuran adaylarin evraklarini internet ortamindan hizli bir sekilde gönderebilmelerini, posta veya kargo ücreti ödemeden, sadece birkaç dakika içinde basvuru yapabilmelerini sagliyor.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen “Üç yil önce kurulan üniversitemizde, bilisim sektöründeki gelismelere uyum saglama yönünden çalismalar yogun bir sekilde devam etmektedir. Sürekli yenilik yasanan bilisim dünyasindaki ilerlemelere paralel olarak Üniversitemizde, güçlü bir bilisim alt yapisi olusturulmustur. Üniversitemiz Bilgi Islem Daire Baskanligi personeli tarafindan gelistirilen sistem, adaylar arasinda objektif ve adil bir degerlendirme açisindan çok önemli katkilar saglamaktadir.” dedi.
Akademik Basvuru Sisteminin güvenilir, objektif, denetlenebilir özelliklere sahip oldugunu vurgulayan Rektör Gökmen, bu sistemin ögretim üyesi ve ögretim üyesi disindaki ögretim elemanlarina yönelik hizmet sundugunu, otomasyon sisteminde hiçbir elestiriye maruz kalmayacak sekilde akademik degerlendirmelerin yapilabildigini belirtti.
Akademik Basvuru Sistemiyle KMÜ Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulastirma Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi programina basvuran ögretim görevlisi adayi Ayse Nihan Basmaci; “Ben Türkiye’de baska üniversitelere de akademisyen olmak için basvuru yaptim. Tüm basvurularimda posta veya kargo ücreti verdim. Basvuru evraklarinin fotokopileriyle ugrastim. Ama KMÜ’deki Akademik Online Basvuru Sistemi sayesinde yasadigim yer olan Denizli’den hiç masraf yapmadan hizli sekilde basvurumu yaptim. Bu sistem bana göre çok güvenli ve çabuk. Maliyet yönünden de çok avantajli. En çok begendigim yönü; diger adaylarin bilgilerini de görüp degerlendirebilmemiz oldu. Çok eski üniversitelerde bile postayla basvuru yapiliyor. Yeni kurulan bir üniversite için büyük bir atilim bu. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi yetkililerini tebrik ediyorum.” diye konustu.
KMÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümünde arastirma görevlisi olmak için Akademik Online Basvuru Sistemiyle basvuru yapan Kevser Betül Bürün; “Üniversitelere basvurularda ALES, akademik ortalama ve diger hesaplamalarda haksiz uygulamalarin oldugunu duyuyoruz. Bu sistemle her sey seffaf. Yani haksizlik asla mümkün degil.” ifadelerini kullandi.
KMÜ Edebiyat Fakültesi Yeniçag Tarihi Bölümüne basvuru yapan Zehra Dönmez ise; “Türkiye’de böyle bir sistemi ilk kez Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde gördüm. Bu uygulamanin diger üniversitelere ve kurumlara da örnek teskil etmesini ümit ediyorum. Bu uygulama sayesinde her aday, idare tarafindan yapilan her bir islemi açikça görüyor ve her sey seffaf olarak yürütülüyor. Üniversitenin Rektörüne bu uygulamayi yaptirttigi için tesekkür ediyorum.” dedi.
Bilgi ve iletisim teknolojilerine yönelik yatirimlarin basariyla gerçeklestirildigi KMÜ’de; herkesin izleyebilecegi, tarafsiz, denetlenebilen, masrafsiz ve hizli olan bu uygulama, diger üniversiteler için de örnek olma niteligi tasiyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284