Gezici Araç Muayene Istasyonu Artik Egzoz Gazi Emisyonu Ölçecek

Gezici istasyon ile periyodik araç muayene hizmetini Karaman’in ilçelerine götüren TÜVTURK, bir yenilige daha imza atti. Gezici araç muayene istasyonu artik Egzoz Gazi Emisyon Ölçümü hizmeti de verecek

Gezici Araç Muayene Istasyonu Artik Egzoz Gazi Emisyonu Ölçecek
Karaman’da 1, Türkiye genelinde ise 193 sabit istasyonunda araç muayenesi hizmetlerine ek olarak Egzoz Gazi Emisyon Ölçüm Hizmeti de veren TÜVTURK’ten bir yenilik daha… Türkiye genelinde sabit istasyonun bulunmadigi 800’ün üzerindeki ilçeye 73 gezici istasyonla araç muayene hizmeti götüren TÜVTURK, bu gezici araç muayene istasyonlarinda artik egzoz gazi emisyonu ölçümü hizmeti de verecek.
EGZOZ GAZI EMISYON ÖLÇÜMÜ ARAÇ MUAYENESI ILE DE BAGLANTILI
Karaman’da bu hizmetin verildigi Merkez sabit istasyonunun yani sira diger tüm ilçeleri de belirli tarihlerde ziyaret eden gezici istasyonda egzoz gazi ölçümü hizmeti almak isteyen araç kullanicilarinin, araçlariyla birlikte sadece ruhsatlariyla muayeneye gelmeleri yeterli oluyor. Bu islemin bedeli KDV dâhil 28 TL. TÜVTURK tarafindan gerçeklestirilmekte olan ‘Periyodik Araç Muayenesi’nde, egzoz gazi emisyon ölçümünün bulunmamasi ‘Agir Kusur” kapsaminda yer aliyor. Emisyon ölçüm islemi sonucu sinir degerlere uygun çikmayan araç sahibi, bu duruma neden olan kusuru gidererek ölçümünü bir ay içerisinde herhangi bir ücret ödemeksizin tekrar yaptirabiliyor. 
KARAMANLILARA BÜYÜK KOLAYLIK SAGLAYACAK
Egzoz gazi emisyon ölçümünün araç muayenesi ile baglantili olmasina ragmen bugüne kadar bazi ilçelerde ölçüm hizmeti veren bir nokta olmadigi için araç sahipleri ciddi anlamda magdur oluyor ve araç muayenelerini ilçelerinde gezici istasyonlarda yaptirirken, sadece egzoz ölçüm islemi için komsu ilçelere veya sehirlere gitmek durumunda kaliyordu. Yeni uygulama bu nedenle birçok araç sahibi için büyük bir kolaylik sagliyor.
Gezici istasyon programi hakkinda bilgi www.tuvturk.com.tr internet sitesinden ya da 0850 222 8888 nolu TÜVTURK çagri merkezinden alinabiliyor.
ÖLÇÜM YAPTIRMAMANIN CEZASI 782 TL
Çevre ve Sehircilik Il Müdürlükleri ile Emniyet ve Jandarma ekiplerince müstereken yapilacak rutin denetimlerde egzoz gazi emisyon ölçümü yaptirmadigi tespit edilen araç sahiplerine 782.-TL, yönetmelikte belirlenen standartlara aykiri emisyona sebep olan araç sahiplerine de 1.567.-TL idari para cezasi öngörülüyor. Egzoz gazi emisyon ölçümü hususi otomobiller için ilk üç yil sonunda ve devaminda iki yilda bir, resmi otomobiller için ilk 2 yil sonunda ve devaminda yilda bir, diger motorlu tasitlar için de ilk yil sonrasinda ve devaminda yilda bir yapilmak zorunda. Bununla birlikte, trafikte seyreden ve 10 yasini asmis motorlu tasitlarin her yil egzoz ölçümü yaptirma zorunlulugu bulunuyor. Traktörler, iki veya üç tekerlekli araçlar ile 1 Ocak 1980 tarihinden önce trafige tescil edilmis dizel motorlu tasitlar ise egzoz gazi emisyon ölçümünden muaf.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284