Aramızdan Ayrılalı Tam 19 Yıl Oldu

İlimizin sevilen simalarından rahmetli Muammer Baran abimiz aramızdan ayrılalı tam 19 yıl oldu.

Aramızdan Ayrılalı Tam 19 Yıl Oldu

Muammer Baran, Karaman'ın Mansurdede mahallesinde 1926 yılında doğmuş ve Karaman halkı tarafından kültürlü biri olarak akıllarda yer etmiştir. İnönü Planör kursunda aşırı heyecan nedeniyle psikolojik bir rahatsızlık yaşamış ve bu rahatsızlığı yedek subay olarak görev yaptığı dönemde daha da belirginleşmiştir.

Ancak buna rağmen, kırmızı elbiseleriyle sokaklarda dolaşan Muammer Baran, sekiz farklı yabancı dili bildiği ve birçok öğrenciye yardımcı olduğu bilinirdi. Karamanlılar arasında sevilen bir figür olarak tanınmıştır.

Muammer Baran'ın 29 Nisan 2004 yılında vefat ettiğinin duyulması üzerine Karaman büyük bir üzüntü yaşamıştı. Binlerce kişi, cenaze namazında bir araya gelerek Muammer Baran'ı ebediyete uğurlamıştı. Dönemin Belediye Başkanı Ali Kantürk, Muammer Baran için bir park yaptırarak onun heykelinin dikilmesini sağlamıştır.

Muammer Baran, Karaman halkı arasında sevgi ve saygı ile anılan bir kişi olarak, kültürel katkıları ve yardımseverliği ile hatırlanmaktadır. Onun vefatı, Karaman için büyük bir kayıp olmuş ve anısını yaşatmak amacıyla park ve heykel gibi anıtlarla onurlandırılmıştır.

KGRT sahibi Medeni Yavuzaslan paylaşılan görüntüler hakkında “Gurbetçi kardeşimiz Ali Yağcı ile eski kilisenin önüne gelerek yaptığımız röportaj kaydını arşivlerden çıkararak sizlerle paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284