Bayir’dan Ögrencilere Demokrasi Dersi

Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen ve her ay bir konu üzerinde durulan Degerler Egitim Projesi’nin Aralik ayi konusu olan demokrasinin nasil isledigini yerinde görmek isteyen ögrenciler Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir’in konugu oldular.

Bayir’dan Ögrencilere Demokrasi Dersi

Toki Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencilerini Il Genel Meclisi Salonunda agirlayan Bayir, demokrasinin azinliklarinda haklarinin korunmasi oldugunu ifade ederek, “Ülkemizde bugüne kadar birçok siyasetçi gelip geçmistir. Ama önemli olan halkin isteklerine cevap verebilen ve kendisi yönetirken azinliklarin haklarini da savunabilen insanlar demokratiktir ve demokrasi bu sekilde bir yönetimdir. Ileriki yillarda buralarda belki sizler olacaksiniz. Her seyden önce hosgörülü olmak durumundayiz. Herkes benim gibi düsünmek zorunda degildir. Fikirler ve düsünceler baska olabilir. Ama önemli olan insanlarin bir arada hep beraber yasayabilmesi, birbirine saygi göstermesi, hosgörülü olmasidir. Olumsuzluklar da demokratik sartlar altinda tepkimizi de ortaya koymaliyiz. Demokrasinin özelligi ise bizi yöneten insanlari seçebilme sansimiz olmasidir” dedi.
Daha sonra ögrencilerin demokrasi ve meclisin çalismalariyla ilgili sorularina da yanit veren Bayir, demokrasi konusunu çok iyi kavramalari gerektigi nasihatinda bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284