Açikögretimde Yeni Dönem Basliyor

Elektronik ortamda gerçeklestirilecek islemlerle ilgili okul ve kurum müdürlüklerinin görev ve sorumluluklarina iliskin açiklamalar, açikögretim okullarinin internet sayfasindan ilan edilecek.

Açikögretimde Yeni Dönem Basliyor

Genelgeye göre, açikögretim ortaokul ve lisesilerine kayit-kabul, veri girisi ve diger is ve islemleri halk egitimi merkezi (HEM) ile mesleki egitim merkezi (MEM) müdürlüklerince yürütülecek.
Genelgede, 25 Agustos 2011 tarihli ve 652 sayili ''Milli Egitim Bakanliginin Teskilat ve Görevleri Hakkinda Kanun Hükmünde Kararname'' ile yeniden yapilandigi ve bakanlik birimlerinin görevlerinin yeniden belirlendigi hatirlatildi.
Açikögretimle ilgili is ve islemlerin de Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü'nün sorumluluguna verildigi ifade edilen genelgede, bu kapsamda açikögretim hizmetlerinin yayginlastirilmasi, hizlandirilmasi, vatandasin erisimlerinin kolaylastirilmasi, kaynaklarin verimli kullanilmasi, hizmetin daha etkin ve nitelikli bir sekilde sunulmasi amaciyla bazi tedbirlerin alinmasina ihtiyaç duyuldugu vurgulandi.
Genelgeye göre, açikögretim ortaokulu ve açik ögretim lisesi kayit-kabul, veri girisi ve diger is ve islemleri halk egitimi merkezi ile mesleki egitim merkezi müdürlükleri tarafindan yürütülecek. Halk egitimi merkezi ve mesleki egitim merkezi müdürlüklerince ihtiyacin karsilanamadigi durumlarda il-ilçe milli egitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alinacak.
Mesleki açikögretim lisesinin yüz yüze egitimleri, ilgili örgün egitim kurumlarinda yapilmasi nedeniyle kayit-kabul, veri girisi ve diger is ve islemleri de meslek liseleri ve imam hatip liselerince yapilacak. Ayrica yüz yüze egitim vermeye uygun halk egitimi merkezi ve mesleki egitim merkezi müdürlükleri de bu islemleri yürütecek.
Örgün egitim kurumlarinda halen tutulan kayit-kabul evraki ve diger dokümanlar, il-ilçe milli egitim müdürlüklerinin koordinesinde is ve islemleri yürütecek olan ilgili kurum müdürlüklerine devredilecek.
Diploma hariç yeni kayit, kayit yenileme ve her türlü belge düzenlemesine iliskin is ve islemler kaydin yapildigi okul kurum müdürlükleri tarafindan yürütülecek ve ilgili evrak, kayit yapilan müdürlükler tarafindan saklanacak.
Elektronik ortamda gerçeklestirilecek islemlerle ilgili okul ve kurum müdürlüklerinin görev ve sorumluluklarina iliskin açiklamalar, açikögretim okullarinin internet sayfasindan ilan edilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284