Kariyer Günlerinde DGS Anlatildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun düzenledigi Kariyer Günlerine Ugur Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Turhan Gamlier konuk oldu.

Kariyer Günlerinde DGS Anlatildi
Turhan Gamlier, KMÜ’lü ögrencilere Dikey Geçis Sinavi (DGS) hakkinda bir sunum gerçeklestirdi. Gamlier, önlisans düzeyinde ögrenim gören ögrenciler için bu sinavin önem tasidigini belirterek “Eger mezun olduktan sonra egitim hayatiniza devam etmek istiyorsaniz DGS’de basarili olmak durumundasiniz.” dedi.
ÖSYM’nin 2000 yilindan beri bu sinavi yaptigini belirten Turhan Gamlier sinava girebilmek için önlisans mezuniyetinin ya da önlisans programinin son sinifinda ögrenim görmenin yeterli oldugunu vurguladi. Sinavin içerigiyle ilgili bilgiler veren Gamlier, “Sinavda çikan sorular önlisansta kazanilan bilgi ve becerilerle ilgili degil. Içerik sözel ve sayisal yetenege dayanmaktadir.” diye konustu.
Turhan Gamlier, her yil DGS’ye girenlerin sayisinin arttigini ve geçen yil 12 bin kisinin sinava katildigini söyledi. Geçen yil devlet üniversitelerindeki kontenjanin ise 18 bin olduguna dikkati çekti. 
Gamlier, DGS’yi kazandiktan sonra kayit olunan üniversitede üç dönem intibak egitimi almanin zorunlu oldugunun altini çizdi. Turhan Gamlier önlisans mezunlarinin lisans düzeyinde tercih edebilecekleri bölümler hakkinda bilgiler de verdi.
Sunumun ardindan KMÜ’lü ögrencilerin sorularini yanitlayan Turhan Gamlier, “DGS’de basarili olmak istiyorsaniz çok çalismalisiniz.” sözleriyle konusmasini noktaladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284