KMÜ’de Kariyer Günleri Basladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun düzenledigi “Kariyer Günleri” basladi. Üniversitenin Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen Kariyer Günleri’nin açilisina KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kiliçel ve çok sayida ögrenci katildi.

KMÜ’de Kariyer Günleri Basladi
Kariyer Günlerinin açilis konusmasini yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz bu etkinligi düzenlemekteki amaçlarinin üniversitede teorik bilgileri alan ögrencileri, gerçek hayattan pratik bilgileri kazanmalarini saglayacak uzman kisilerle bir araya getirmek oldugunu söyledi.
Ilk Söylesi Muhasebecilerden
Kariyer Günlerinin ilk söylesisinde “Muhasebede Yeni Gelismeler ve Kadin” konusunda Karaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi (SMMMO) yetkilileri deneyimlerini ögrencilerle paylasti.
Söylesiye Karaman SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi ve Sekreteri Umut Aydin, Denetim Kurulu Baskani Ahmet Yilmaz, Haksiz Rekabet Kurulu Baskani Ipek Eser ve Mali Müsavir Ramazan Yalçin katildi.
Karaman SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi ve Sekreteri Umut Aydin yaptigi konusmada muhasebecilik meslegi ile ilgili temel bilgileri anlatti. Aydin, muhasebeci olabilmek için lisans düzeyinde mezuniyet ve ardindan 3 yil staj yapilmasinin zorunlu hale geldigini söyledi. Karaman’da 190 muhasebeci bulundugunu belirten Umut Aydin, bunlardan 23 tanesinin kadin oldugunu kaydetti.
Umut Aydin muhasebecilik mesleginin genel durumunu da degerlendirerek söyle konustu: “Muhasebe meslek mensuplarinin uluslararasi kabul gören seviyede bir yetkinlige ulasmalari ve yetkinliklerini koruyarak gelismeleri saglanmalidir. “
Karaman SMMMO Denetim Kurulu Baskani Ahmet Yilmaz muhasebeciligin tarihsel gelisimi hakkinda bilgiler vererek, 18. yüzyila kadar mesleki anlamda bir gelisme yasanmadigini belirtti. Ülkemizde 1932’den sonra muhasebeciligin yasal dayanak buldugunu belirten Yilmaz, ”1989’dan sonra meslegimiz kanuni bir kaliba girmistir. Bu tarihe kadar kanuni temeli olmayan bir meslegin icra edilmesinde zorluklar yasanmistir.“ dedi.
Ahmet Yilmaz mesleklerinin toplumun nabzini tutmasi açisindan önemli oldugunu ifade ederek, mükellefle devlet arasinda köprü görevi üstlendiklerinin altini çizdi.
Karaman SMMMO Haksiz Rekabet Kutulu Baskani Ipek Eser, mesleginin inceliklerini kadin gözünden ögrencilerle paylasti. Karaman’in ilk kadin muhasebecilerinden biri oldugunu vurgulayan Eser, muhasebecilik meslegini icra eden kadin sayisinin artmasini istediklerini söyledi. Muhasebecilik mesleginin stresli oldugunu vurgulayan Eser, “Temposu yüksek ve döngüsel bir yapiya sahip. Bu isi sevmezseniz basarili olamazsiniz.” diye konustu.
Mali Müsavir Ramazan Yalçin, meslekte kendi yasadigi deneyimleri aktararak, ögrencilere sahadan örnekler verdi. Yalçin, muhasebeciligin zaman içinde isminde de degisiklikler yasandigini belirterek “Önceleri bizlere kâtip denirdi. Sonra muhasebeci, ardindan da mali müsavir denmeye baslandi.” diye konustu. Yalçin, son dönemlerde gündemde olan “bagimsiz denetçi” konusu hakkinda da görüslerini paylasti.
Söylesi, ögrencilerin katilimcilara yönelttikleri sorularin yanitlanmasiyla son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284