KMÜ’de Kisilerarasi Etkili Iletisim Egitimi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Personel Daire Baskanligi tarafindan ‘Kisiler Arasi Iliskiler’ konulu hizmet içi egitim düzenlendi. Arastirma Görevlisi Umut Çil’in egitmenligini yaptigi seminere Personel Daire Baskani Mustafa Saglam ve idari personel katildi.

KMÜ’de Kisilerarasi Etkili Iletisim Egitimi

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda düzenlenen egitim seminerinde kisilerarasi iletisim modeli, iliski tipleri, kisilerarasi iliskilerin önündeki bariyerler, iletisimi daha etkin kilan etmenler, kisilerarasi iletisimde temel davranis biçimleri, iletisim çatismalarini çözmenin yollari gibi konular ele alindi.
Iletisimde Sevgi Sarti
Kisilerarasi iletisim için öncelikle kisinin kendini tanimasi gerektigine dikkat çeken Ars. Gör. Umut Çil, kisinin kendisiyle iletisimi ne kadar saglikli ise diger kisilerle de iletisiminin o kadar açik, basarili ve etkili olacagini söyledi. Ars. Gör. Umut Çil konusmasina söyle devam etti: “Iletisim sürecinde kisilerarasi karsilikli güven, birbirini tanima, karsilikli hoslanma olmali. Kisilerarasi iletisim sürecinde kisisel, durumsal, sosyo-kültürel bariyerler vardir. Iletisim süresinde insanlarin nerden baslayacagini bilmesi, konusurken dogal ve açik düsünceli, destekleyici olmasi, yargilayici olmadan yapici elestirilerde bulunarak kararli davranmasi çok önemlidir.”
Ars. Gör. Çil, iletisimi etkili kilan çesitli etmenler bulundugunu fakat bu etmenlerden en önemlisinin sevgi oldugunu ifade ederek insanlar arasi duygusal bagin iletisimi de etkin kilacagini belirtti. Iletisimin sözel olmayan unsurlarinin da kisilerarasi iliskilerde önemli olduguna ve bunlarin sözcüklerin veremedigi mesajlari verebilecegine deginen Ars. Gör. Çil, “Sözel olmayan iletisim durus, bakis, jestler, mimikler ve ses tonu gibi ifade biçimlerini içerir. Kisilerarasi iliskilerde çatismalarin da çözümlenmesi gerekir. Çatismayi daha kolay çözebilmek için olumlu yaklasimlarda bulunulmali.” seklinde konustu. Ars. Gör. Umut Çil iletisimde en önemli unsur olarak insanlarin birbirlerini dinlemesi gerektigini söyleyerek sözlerini tamamladi.
Egitim, katilimcilara iletisimin önemi vurgulatmak için sahnelenen çesitli oyunlarla sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284