Milli Egitim Müdürlügünün Proje Basarisi

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi, 2014 yili Mesleki Egitim Ögrenici ve Personel Hareketliligi proje basvurularinda Karaman’dan 3 proje Ulusal Ajans tarafindan kabul edilmistir.

Milli Egitim Müdürlügünün Proje Basarisi

  Bunun yani sira 4 proje basvurusu da gerekli kriterleri yerine getirmesine ragmen bütçe sebebiyle yedek listede yer almistir. Bu projelerin ilerleyen zamanlarda program bütçe durumuna göre desteklenmesi beklenmektedir.

Il Müdürü Sultanoglu, basvurusu yapilan Ulusal Ajans projelerinin kabul edilmesiyle ilgili açiklamalarda bulundu. Konuyla ilgili; KA-1 ismi verilen mesleki egitimle alakali Karaman Milli Egitim Müdürlügü ve okullar olarak 7 proje basvurusunda bulunduklarini, bu projelerin 3’ünün asil, 4’ünün yedek olarak kabul edildigini bildirdi.
Sultanoglu açiklamasinda, “Karaman Milli Egitim Müdürlügünün basvuru sahibi oldugu “Mesleki Egitimde Is Güvenligi ve Ilk Yardim Uygulamalari” adli Avrupa Birligi projemiz, mesleki egitim veren okullardaki atölyelerde is güvenligi ve ilk yardim uygulamalari kavramlarinin daha kapsamli ele alinmasi ve Avrupa ülkelerindeki farkli uygulamalarin gözlemlenmesiyle ilgili hazirlandi. Bu projenin yurt disi ortagi Almanya’nin Berlin sehrinde kurulmus olan ve mesleki egitim veren WBS TRAINING AG isimli köklü bir kurulustur.
Ilimizden kabul edilen diger projeler ise; Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin basvuru sahibi oldugu “Ileri Ark Kaynak Teknikleri Gözlem Projesi” ile Temizel-Ünlü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin basvuru sahibi oldugu “Yenilenebilir Enerji Sistemleri” isimli projelerdir. Bu projeler de Müdürlügümüzün ortakligi ve destegiyle hazirlanmistir.” ifadelerine yer verdi.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu kabul edilen proje sayisinin diger illerle kiyaslaninca çok iyi seviyede oldugunu belirterek, “Öncelikle bu projelerin hazirlanmasinda emegi bulunan proje ekiplerimize ve Müdürlügümüz AB Proje Birimine tesekkür ediyorum. Basarilarimizi artirmak amaciyla Avrupa ile birlikte tüm dünyada uygulanan yenilikçi, faydali yöntemleri takip etmek ve uygulamak zorundayiz. Bu sebeple projelerin ülkemiz insanina olumlu katkilari bulunmaktadir. Bu sayede iyi uygulamalari ilimize aktararak egitim kalitemizi artirma firsati bulacagiz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284