Milli Egitim Müdürü Aksoy Ermenek Ilçesini Ziyaret Etti

Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ve beraberindeki heyet Ermenek Ilçesini ziyaret etti.

Milli Egitim Müdürü Aksoy Ermenek Ilçesini Ziyaret Etti
Il Milli Egitim Müdürü Aksoy’a ziyaretinde Il Milli Egitim Müdürlügü Sube Müdürü Mehmet Akif Duman ve Rehberlik Arastirma Merkezi Müdürü Ertan Arici eslik etti.
Agustos Ayinda yayinlanan Kaymakamlar Kararnamesi ile Ilimize bagli Ermenek Ilçesine atamasi yapilan Ermenek Kaymakami Hüseyin Sayin’i makaminda ziyaret eden heyet Ermenek ilçesinin egitim ve okullari üzerine sohbet etti. Sohbet sonrasinda Ermenek Kaymakamligindan ayrilan heyetin ikinci duragi Ermenek Belediye Baskani Necati Akpinar oldu. Burada yapilan kisa sohbetin ardindan Yatili Bölge Okuluna geçen Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy “Degerler Egitimi” tanitim projesi öncesinde okul müdürlerine hitaben yaptigi konusmasinda; “Biz çocuklarimizi sadece yarisa sokmak için degil, bu çocuklari bu ülkenin sevdalisi haline getirmeliyiz. Sayginin, sayginligin, sevginin, paylasimin, dayanismanin, adalet duygusunun disiplinli bir sekilde yerlestirilmesi noktasinda çocuklara bir yol haritasi çizilmeliyiz. Önlem alinmamasi halinde ortak degerlerde hizla asinmalar meydana gelmektedir. Gelecegin teminati çocuklara insanî, evrensel degerler kazandirmak gerekmektedir. Bundan dolayi ögrencilerimize degerler egitimi vermeliyiz. Degerler egitiminin içerisinde; saygi, sevgi, temizlik, alçak gönüllülük, sorumluluk, misafirperverlik, nezaket, yardimlasma, duyarlilik, cömertlik, vefa borcu, sabir, baris, iyilik ve hosgörü, dürüstlük, adalet, vatanseverlik, kendine saygi, büyüklere saygi gibi evrensel kabul görmüs degerler bulunmaktadir. Degerler egitimi alaninda ki bu çalismalar toplumu toplum yapan, toplumu anlamli kilan, gelecege tasiyan unsurlardir.”dedi.
Geçirdigi trafik kazasi sonrasinda hayatini kaybeden Yatili Bölge Ilkögretim Okulu ögrencisi Emre Sahin’in Asagiçaglar Köyü’nde bulunan evine taziye ziyaretine giden Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ve beraberindekiler daha sonra Asagiçaglar Ilkögretim Okulunda da bir dizi incelemelerde bulundular.
Okul müdürlerine Sube Müdürü Mehmet Akif Duman tarafindan slâyt esliginde “Edep” projesi haklinda bilgilerinde verildigi ziyaret Ermenek Ilçe Milli Egitim Müdürüyle Ermenek’te yapilan insaat alanlarinin gezilmesi ve insaatlar hakkinda bilgilerin verilmesiyle son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284