23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Kutlama Mesajlari

Ilimiz Valisi Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, Il Genel Meclisi Baskani Celalettin Güngörer, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani M.Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul, AK Parti Il Baskani Kerim Dereli 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle kutlama mesaji yayinladilar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Kutlama Mesajlari

VALI KOCA: ÇOCUKLARIMIZA DAHA GÜZEL VE YASANABILIR BIR ÜLKE BIRAKMALIYIZ”
Vali Murat Koca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi.
Vali Koca yayinladigi mesajinda su ifadeler yer verdi: “23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilmasi, Atatürk’ün liderligindeki istiklâl mücadelesinde dönüm noktasi olmus, Milletimiz, egemenligin kayitsiz sartsiz kendisinde oldugu yeni bir devletin ilk adimini atmistir. Yüce Meclisimiz, ülkenin içinde bulundugu olumsuz sartlara ragmen milletten aldigi güçle istiklâl mücadelesini basariyla sonuçlandirarak, ezelden beri hür yasayan milletimizin, sonsuza kadar hür yasayacagini bütün dünyaya duyurmustur. Bu bakimdan 23 Nisan 1920 tarihi, bu milletin önemli günlerinden birisi olmanin yaninda, milletimizin her zaman en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karsi koyabileceginin, her güçlügü onurlu mücadelesiyle asabileceginin en büyük göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini, ülkemizde dünya çocuklarinin da katilimiyla kutlayarak; baris ve kardeslik gibi yüce degerlerin içtenlikle paylasilmasina, dünyaya yayilmasina, farkli kültürlerin ortak noktada bulusmasina ve kaynasmasina aracilik etmekteyiz. Kurulusunun 94. yilini kutladigimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün de demokrasimizin, milli devletimizin ve gelecegimizin en büyük güvencesidir. Bu güvencenin toplumsal dayanagi ve en temiz kaynagi ise çocuklarimizdir. Gelecegimizin teminati, yarinlarimiz olarak gördügümüz çocuklarimizin, daha önceki nesillerin izinden giderek, ülkenin huzuru, refahi ve gelismesi için günü geldiginde azim ve kararlilikla sorumluluklarini yerine getirecegine inaniyor ve güveniyoruz. Onlarin basarisi ülkemizi daha güzel günlere tasiyacaktir. Unutulmamalidir ki, çocuklarimiza daha güzel, daha yasanabilir bir ülke birakmak, onlari gelecege hazirlamak herkesin üzerine düsen sorumluluklari yerine getirmesi ile mümkündür. Çocuklarimizi ülkesini, milletini seven, çalisip üreten insanlar olarak yetistirmek hepimizin sorumlulugudur. Bu anlamli günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emegi geçmis olan herkesi saygi ve rahmetle aniyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 94. yilini, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminati olan çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini en içten duygularla kutluyorum” dedi.

BASKAN ÇALISKAN: “KARAMAN’I ÇOCUKLARIMIZIN GELECEGINE HAZIRLIYORUZ
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayinlayarak düsüncelerini ifade etti.
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, 23 Nisan Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla yayimladigi mesajinda, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 94. yildönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni gururla kutluyoruz. Gelecegin büyükleri çocuklarimizin coskusunu ve sevincini paylasmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sevgili Çocuklar, Atatürk’ün sizlere bayram olarak armagan ettigi bu anlamli gün, milletimizin gurur ve cosku günüdür. Sizler ülkemizin gelecegi, milletimizin umudusunuz. Önümüzdeki yillarda önemli görevlere gelecek, Türkiye’yi en iyi sekilde temsil edecek ve yarinlara tasiyacaksiniz. Imza atacaginiz basarilarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasinda belirleyici rol oynayacaksiniz. Sizlerin basarili, saglikli, huzurlu ve mutlu olmanizi istiyoruz. Bu amaçla da bizler, yasadigimiz sehir Karaman’i gelecege hazirlamak için var gücümüzle çalisiyoruz. Dünya’nin her zamankinden daha fazla barisa ve diyaloga ihtiyaç duydugu bu günlerde inaniyorum ki Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminiz barisa ve diyaloga katki saglayacaktir. Tüm insanligin ortak amaci olan, baris ve kardeslik içinde bir dünyanin kurulmasi, siz çocuklarimizin eseri olacaktir. Sevgi dolu yüreginiz, hosgörünüz ve iyi niyetiniz barisin temelini olusturacaktir. Bu anlamli günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, Istiklal Savasimizin tüm kahramanlarini, saygi, minnet, sükran ve rahmetle aniyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminizi tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucakliyor ve gözlerinizden öpüyorum” dedi.

REKTÖR GÖKMEN: ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMI KUTLU OLSUN
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla yayimladigi mesajda sunlari söyledi:
“Türk milletinin kendi kararlarini kendisinin vermeye basladigi ve demokratik devlet olma yolunda atilan ilk adim olan TBMM’nin açilisinin 94. yildönümünü kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü, savas sirasinda yetim ve öksüz kalan yoksul çocuklari sevindirmek amaciyla onlara armagan etmistir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, dünya çocuklarinin katilimiyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayrami olmasi dolayisiyla dünya çocuklari arasinda baris ve kardesligin gelismesine imkan vermis ve böylece dünya barisina katki saglayan bir bayram haline gelmistir. Bizlere bu günü armagan eden basta Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin temsilcilerini minnetle aniyor, tüm Türk milletinin ve dünya çocuklarinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami'ni kutluyorum.”

IL GENEL MECLISI BASKANI GÜNGÖRER: GELECEGIMIZIN GÜVENCESI ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMI KUTLU OLSUN
Il Genel Meclisi Baskani Celalettin Güngörer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayrami nedeniyle bir mesaj yayinladi.
Güngörer mesajinda, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilmasi ile millet egemenligi resmen hayata geçirilmis, bu önemli gün Atatürk tarafindan millet egemenligini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armagan edilmistir. Meclisin açilis günü olan 23 Nisan’i Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu davranisi ile çocuklarin haklarini dünya gündemine tasimis, gelecegimiz olan çocuklara sevgisini en yüksek seviyede ispat etmistir. Gelecegimizin güvencesi olan çocuklarimizin, kendi basina karar verebilen, hayatin güçlükleri ile bas edebilecek ölçüde donanimli ve yetenekli gençler olarak yetistirilmeleri ortak hedefimizdir. Bu duygu ve düsüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere milli mücadelede emegi geçenleri rahmetle anar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 94. yilini ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni en içten duygularimla kutluyorum” dedi.

SULTANOGLU: 94. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi.
Sultanoglu, “Milletin varligini, gücünü ve iradesini gösterdigi gün olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 94. açilis yildönümüne ulasmanin heyecanini yasiyoruz. Kavusmus oldugumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni sevinçle ve coskuyla kutluyoruz. Sahip oldugu degerlerle çaglar ötesine açilan kapi olan 23 Nisan; gururla kutladigimiz Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami olarak milletimizin, çocuklarimiza duydugu sevgi ve güveni göstermektedir. Bizler, dünyanin ilk ve yegâne çocuk bayrami olarak tarihe geçen, millet iradesine dayanan, Cumhuriyetin temellerinin atildigi bu günde, tüm dünya çocuklariyla ulusal egemenlik sevincimizi paylasiyoruz. Böylelikle dünyaya; sevgi, saygi, hosgörü, dostluk, kardeslik ve baris mesajlarini bayramimizla tekrar hatirlatiyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni her geçen yil daha coskulu, heyecanli ve sevinçle kutlarken, 94 yilda elde ettigimiz basarilara yenilerini ekleyebilmek, yarinlarimizin güvencesi olan çocuklarimizi gelecege hazirlamak için çalisiyoruz. Her seyin en güzeline layik olan çocuklarimizin, çocuk olma hakkiyla dünyaya geldiginizi göz ardi etmiyoruz. Daima bu hakkiniza sahip çikarak daha nice bayramlar yasatabilme çabasinda olacagiz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, Ilk Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede canlarini feda eden sehitlerimizi ve ebediyete intikal etmis gazilerimizi rahmetle aniyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami´nin ülkemiz çocuklari ile birlikte, dünya çocuklari arasinda sevgiyi, barisi, kardesligi güçlendirmesini, tüm çocuklarimiza mutluluk ve nese getirmesini diliyorum” dedi.

TOKTAY VE ALKAN: ÇOCUKLARIMIZ GELECEGIMIZDIR
Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani M.Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle bir mesaj yayinladilar.
Alkan ve Toktay, “Cumhuriyetin en önemli kurumlarindan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açilisinin 94. Yil dönümünü ve Milli Egemenlik Çocuk Bayramini büyük bir cosku ve gururla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 Ulusal Egemenligimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kurulus gününü Mustafa Kemal Atatürk bir bayram olarak kabul ederek, çocuklara gösterdigi degeri ve önemi bir kez daha göstermistir. Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizin, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanindaki ileri atilimlarina öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarina yürekten bagli, düsünceli insanlar olarak yetismesi en büyük dilegimizdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 94. yilini coskuyla kutladigimiz bu günde, varliklariyla hayatimiza nese katan çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni en içten dileklerimizle kutlariz” ifadelerine yer verdiler.

ERTUGRUL: ÇOCUKLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN
Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açilisinin yildönümü ve Çocuk bayrami nedeniyle bir mesaj yayinladi.
Ertugrul, “Cumhuriyetin ilanindan önce TBMM'yi açan ve ulusal Kurtulus Savasini bu yüce meclisten yöneten Ulu Önder Mustafa Kemal ile silah arkadaslari, siyasette ve devlet yönetiminde millet iradesini, ulusal egemenligi her seyin üstünde tutmuslardir. Onlarin ayrica savas kosullarinda bile çocuklara, gençlere verdikleri önemi 23 Nisan 1920 de Ulusal Egemenligimizin simgesi olan TBMM’nin Kurulus gününü onlara bayram olarak armagan etmeleri göstermistir. 23 Nisan sadece TBMM’nin açildigi gün degil, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus devlet olma yolunda atilmis ilk adimdir. Ulus devlet kendi devletinin ve milletinin menfaatlerini baska devletlerin menfaatlerinden üstün tutma esasina dayanir. Bu sebeple ulus devlet az gelismis ülkelerin yeralti ve yerüstü kaynaklari ve insan gücünü sömürerek yasayan emperyal güçlerin karsisindaki en güçlü engeldir. Öyleyse gün çocuklarimizin gelecegi için evrensel insan haklari, hukukun üstünlügü demokrasi ve bunlarin teminati olan ulus devlet için bir olma ve mücadele etme günüdür. Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizin, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanindaki ileri atilimlarina öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarina yürekten bagli, düsünceli insanlar olarak yetismesi en büyük dilegimizdir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutluyoruz. Bu bayram dünya barisinin, dünya çocuklarinin bayramidir. Bu bayram barisin gelecegine ve gelecegin barisina yapilan bir yolculuktur. Bu bayram Anadolu'nun çocuklarinin, özellikle de yoksul çocuklarinin, öksüz ve yetimlerinin hayata tutunmalari için yakilan bir umudun isiginin adidir. Bu bayram, özbeöz milletin bayramidir. Iste onun içindir ki 23 Nisan 1920, hem zihinlerde, hem dillerde hem de yüreklerdedir. Bu duygu ve düsüncelerle, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaslari olmak üzere, TBMM'nin açilisinda bulunanlarla, sehitlerimizi ve gazilerimizi sükranla aniyor, saygilarimi sunuyorum” dedi.

AK PARTI IL BASKANI DERELI: 23 NISAN DÜNYADA ILK VE TEK ÇOCUK BAYRAMIDIR
AK Parti Il Baskani Kerim Dereli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminin dünyada ilk ve tek çocuklara armagan edilmis bayram oldugunu söyledi.
Dereli, “23 Nisan Türkiye'de demokrasi ve cumhuriyetin temelinin atildigi tarihtir. Milletimiz tarih boyunca çok sanli, ihtisamli dönemler yasadigi gibi, çok sancili zorlu mücadelelerle de karsilasmistir. Her zaman imkânsizliklar içinde dahi pek çok basariyi gerçeklestirmis onurlu bir millet olmus, her türlü olumsuzluga millet olma bilinciyle yaklasmistir. "Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas hattinda ilerleyen Milli Mücadele ruhu, yurdun dört bir yanina yayilmis, en büyük hamlesini Ankara'da yapmis ve 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni dualarla açmistir. Bu hamle ile aziz milletimiz kendi kaderini tayin hakki kazanmis, azim, kararlilik, iman, birlik, kardeslik duygulariyla, bagimsizlik askiyla zaferlerle taçlanan Kurtulus Savasimiz baslamistir. Bu bakimdan TBMM, milletimizin öz degerlerinin simgesidir ve yine bu bakimdan 23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açilisi degil, ayni zamanda millet egemenligine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atildigi gündür." AK Parti olarak millet iradesiyle iktidara geldigimizin bilinci içerisindeyiz. "Milli egemenligi yasatip yüceltmenin, milletimize layik olmanin gayreti içindeyiz. Basbakanimiz ve Genel Baskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in da ifade ettigi gibi, 'Ne mutlu ki, Cumhuriyetimizin kurulus ideallerine, çagdaslasma hedeflerine bugün her zamankinden daha yakin bir noktada bulunuyoruz. Bu basari her seyden önce aziz milletimizindir. Onun degisim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan yüce meclisimizdir. Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararliligi, bugün de muasir medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdigimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynagidir. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisimizle, güçlü cumhuriyetimizle, gelecege güven içinde bakiyoruz." Tüm çocuklarin 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayrami'ni kutluyorum. 23 Nisan Milli Egemenlik Bayrami dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramidir. Bu anlamda dünya için aydinlik bir gelecek, insanlik için birlik, beraberlik ve güzellikler için bir umut çagrisidir. TBMM'nin açilis gününün, gelecegin yöneticisi ve teminati olan çocuklara armagan edilmesinin ve tüm dünya çocuklariyla kutlanmasinin yüreklerin güzelliklerde birlesmesi bakimindan çok anlamlidir. "Çocuklarimiza Ilk Meclisi ve bu ugurda fedakarlik yapan büyüklerimizi dogru anlatmali ve bu ruh ve suurla gelecegin müreffeh Türkiyesini insa etmelerine katki vermeliyiz. Çocuklarimizi, TBMM'nin manasini kavrama liyakatine sahip olarak yetistirme temennisiyle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayrami'ni kutluyor, ülkemize, tüm dünya çocuklarina baris, huzur, güven ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.
AK Parti Merkez Ilçe Baskani Ahmet Akça’da, “Açilisinin 94. yildönümünü büyük bir gurur ve coskuyla kutladigimiz, demokrasimizin kalbi ve milli iradenin temsil makami olan Yüce Meclisimiz bugün de kuruldugu günkü inanç ve kararlilikla ülkemizi daha aydinlik yarinlara tasiyabilmek için çalismaktadir” “Tarihimizde önemli bir dönüm noktasi olan 23 Nisan 1920, milletimizin ve ülkemizin kaderinin yeniden yazilmaya baslandigi bir tarihtir. Bu tarihte bagimsizlik mücadelemiz için Meclis'in çatisi altinda tek yumruk olan milletimiz, dört bir yani isgal edilmis vatanimizda istiklal mesalesini yeniden tutusturmustur. Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Baskanimiz Gazi Mustafa Kemal, milli iradenin hayat buldugu bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami olarak ilan etmistir. Dünyada “çocuklara armagan edilen tek bayram” olma özelligini tasiyan 23 Nisan, dünya çocuklari arasinda sevgi ve dostluk baglarinin güçlenmesine ve gelecekte tüm insanlarin baris içinde yasayacaklari bir dünyanin temellerinin atilmasina da katki saglamaktadir. Bugünün küçükleri yarinin büyükleri olan çocuklarimizi; milli ve manevi degerlerine bagli, yeni düsüncelere açik, üretmesini ve paylasmasini bilen birer aydin olarak yetistirmek, ülkemizin ve dünyamizin gelecegi için yapabilecegimiz en hayirli ve insani yatirim olacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Baskani olan Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK basta olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurucu üyelerini, ebediyete intikal etmis tüm sehitlerimizi, gazilerimizi ve milletvekillerimizi sükranla aniyor, tüm Karamanli hemsehrilerimin bu anlamli bayramini kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284