Atanamayan Ögretmene Müfettis Olma Imkani

Yapilan bir düzenlemeyle belli branslarda atanamayan ögretmenlerin, maliye müfettisi olmalarina imkan verilecek.

Atanamayan Ögretmene Müfettis Olma Imkani

Fen ile edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya ve biyoloji bölümünden mezun olan ögretmenlerin; Maliye Bakanligi'nda çalismasinin önü açildi.
MALIYE BAKANLIGI'NA PERSONEL ALIMI
Maliye'nin Hesap Uzmanlari ve Maliye Teftis Kurulu basta olmak üzere köklü kurullarini ortadan kaldiran Maliye Bakanligi, yeni dönemde ögretmen olamayanlari da maliye müfettisi yapacak bir yönetmelik düzenlemesi yapti. 31 Ekim 2011 tarihinde Maliye Bakanligi bünyesindeki hesap uzmanlari, maliye müfettisleri, vergi denetim elemanlari ve gelirler kontrolörlerinden olusan vergi denetim kuruluna (VDK) bundan sonra alinacak personelin daha genis kariyer meslek gruplarindan alinmasinin önü açildi.
KIMLER YER ALIYOR?
Yenisafak'in haberine göre, Resmi Gazete'nin önceki günkü sayisinda yayimlanan yönetmelik degisikligine göre en az dört yillik lisans egitimi veren Siyasal Bilgiler, Iktisat, Isletme, Iktisadi ve Idari Bilimler ile Hukuk fakültelerinden mezunlar arasinda seçilen personel ile artik yetinilmeyecek.
Düzenleme ile artik mühendislik programlari ile Egitim, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin Matematik, Istatistik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji bölümlerinden ya da bunlara dengi yurt içi ve yurt disindaki ögretim kurumlarindan birini bitirenler de ÖSYM'nin sinavini geçtikten sonra vergi denetim kurulunun sözlü mülakatina çagrilabilecek. Bayindirlik Bakanligi'nin kendi islerinde mühendis ihtiyaci için aldigi personeli artik Vergi Denetim Kurulu da alabilecek.
KADRO ALIMINDA YÖNETMELIK DEGISIMI
Yönetmelik degisikligi ile Siyasal Bilgiler, Iktisat, Isletme, Iktisadi ve Idari Bilimler fakültelerinden mezun ve mezun olabilecek adaylar için atama yapilacak kadro sayisinin yüzde 55'inin iki kati kadar, Hukuk fakültelerinden mezun/mezun olabilecek adaylar için atama yapilacak kadro sayisinin yüzde 20'sinin iki kati aday çagrilabilecek.
Mühendislik Programlari ile Egitim, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin Matematik, Istatistik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji mezun/mezun olabilecek adaylar için atama yapilacak kadro sayisinin yüzde 25'inin iki kati kadar aday sözlü sinava çagrilacak
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284