Bakan Elvan: “Karaman’in Rekabet Gücü Artiyor”

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Karaman’da düzenlenen Balkan Ülkeleri Posta Dagiticilari Yürüyüs Yarismasi’nin Türkiye finaline katildi.

 Bakan Elvan: “Karaman’in Rekabet Gücü Artiyor”

PTT Genel Müdürlügü tarafindan düzenlenen ve bu yil 43.’sü gerçeklestirilen Balkan Ülkeleri Posta Dagiticilari Yürüyüs Yarismasi’nin Türkiye finali Karaman’da gerçeklestirildi. 1. Istasyon Caddesi’nden baslayan yarismanin startini Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan verdi. PTT Genel Müdürü Osman Tural, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, daire müdürleri ve vatandaslarin da katildigi törende konusan Bakan Elvan, AK Parti hükümetleriyle birlikte Türkiye’nin bir degisim ve dönüsüm sürecine girdigini belirtti. Bakan Elvan, PTT Genel Müdürlügü’nün diger kamu kurumlari gibi degisim ve dönüsüm sürecine çok iyi ayak uyduran kurumlardan bir tanesi oldugunu söyledi.

Karaman’a Selçuklu mimarisinde güzel bir PTT binasi kazandiracaklarini dile getiren Bakan Elvan, “Hatirlayin 2002 öncesini. Zarar eden bir PTT, her yil devletin bütçesinden kaynak aktarilan bir kurum. Kendisini büyütemeyen, gelistiremeyen bir kurum. Iste böyle bir kurumu biz bugün bankalarla rekabet edebilen, yine firmalarla özellikle dagitim firmalariyla rekabet edebilen bir yapiya kavusturduk. Bugün PTT Genel Müdürlügümüz yilda 200 milyon lira civarinda kar ediyor. Toplumun ve teknolojinin gereklerini teker teker yerine getiren, bu alanda rekabet gücünü her geçen gün artiran bir kurumumuz. Biz PTT Genel Müdürlügümüzle gurur duyuyoruz. Insallah önümüzdeki dönemde de bu kurumumuzu daha da güçlendirip çok iyi konuma getirecegiz” dedi.
Bakan Elvan, ulasim altyapisi güçlü sehirlerin kalkinmada kisa sürede mesafe aldigini animsatarak, “Karamanimiz her geçen gün büyüyor, gelisiyor ve her geçen gün rekabet gücü artiyor. Burada ulasim alt yapisi son derece önemli. Güçlü bir ulasim alt yapiniz varsa, diger illerle güçlü bir baglantiniz varsa özellikle gelisme anlaminda, kalkinma anlaminda çok kisa sürede mesafe katedebilirsiniz. Bizde bu dogrultuda çalismalarimizi yogun bir sekilde devam ettiriyoruz. Özellikle demiryolu ve karayolu projelerimiz hizla devam ediyor. Bugün itibariyle asagi yukari 3 milyar liralik proje tutari olan hizli tren yatirimina baslamis bulunuyoruz. Biliyorsunuz Karaman-Konya istikametindeki çalismalarimiz hizla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de Karaman-Ulukisla arasindaki çalismalar da baslayacak. Hizli tren alt yapisini olusturmaya baslamis olacagiz. Diger taraftan Karaman’a ister kuzeyden, ister güneyden, ister dogudan, ister batidan nereden gelirseniz gelin her yerde santiyelerimiz var. Yine turizm alaninda, spor alaninda çok önemli gelismeler olacak. Gençlik ve Spor Bakanimizla yaptigimiz görüsmeler neticesinde Karamanimiza çok güzel bir stadyum kazandiracagiz. Yine ilçelerimize de spor alanlarini kazandiracagiz. Bunlarin planlamasini da yaptik” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284