Basbakan Davutoglu’nun Hizmete Alacagi Eserlerden Karaman’da Payini Alacak…

Orman ve Su Isleri Bakanligi bir gelenek haline getirdigi toplu açilis merasimlerine bu yil da devam ediyor. Bu çerçevede Orman ve Su Isleri Bakanligi tarafindan ülke genelinde yapimi tamamlanan, 2,4 milyar lira yatirim bedelli 175 eser hizmete alinacak. 23 Aralik Çarsamba günü Ankara’da Basbakan Ahmet Davutoglu tarafindan toplu olarak hizmete alinacak eserlerden Karaman’da payini alacak.

Basbakan Davutoglu’nun Hizmete Alacagi Eserlerden Karaman’da Payini Alacak…

Ülkenin geleceginin ve refahinin dev barajlara, genis ormanlara, sulanan bereketli topraklara bagli oldugunu vurgulayan Orman ve Su Isleri Bakani Prof. Dr. Veysel Eroglu “Biz de bu suurla asirlik hayalleri gerçege dönüstürmek için çalisiyor, milletimizin hasretle bekledigi projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede eserlerimizle destan yazdigimiz son 13 yilda 100 milyar TL’den fazla yatirim yaptik ve Cumhuriyet tarihimizin rekorlarini kirdik” diye konustu.
13 yillik sürede 284 adedi baraj olmak üzere 3.002 adet yeni tesisi ülkeye kazandirdiklarini belirten Prof. Dr. Veysel Eroglu “Yine bu dönemde toprak ve suyu agaç korur dedik, daha yesil bir Türkiye için 3 milyar 350 milyon fidani toprakla bulusturduk. Tabii hayatin devamina önem verdik, korunan alanlarimizi arttirdik. Meteorolojide teknolojik bir dönüsüm gerçeklestirerek hava tahmin oranlarimizi yüzde 90’in üzerine çikardik” dedi.
Eserleri Basbakan Hizmete Alacak
Hizmet zincirine her yil yeni halkalar ilave ettiklerinin altini çizen Prof. Dr. Eroglu sözlerini söyle sürdürdü:
“Bakanlik olarak her yil tesisleri toplu olarak hizmete aldik. Daha önce 10.10.2010’da 110, 11.11.2011’de 111, 12.12.2012’de 112, 11.12.2013’te 113, 30.11.2014’te 114 dev eseri hizmete aldik. Bu yil da aralarinda barajlar, içme suyu, sulama, atiksu aritma ve taskin koruma tesisleri ile agaçlandirma, ormancilik, milli park ve meteoroloji projelerinin yer aldigi 2,4 milyar TL’ye mal olan 175 dev tesisi Basbakanimiz Ahmet Davutoglu ile birlikte hizmete alacagiz.”
KARAMAN’DA HIZMETE ALINACAK ESERLERIN TOPLAM YATIRIM BEDELI 70 MILYON TL’YI GEÇIYOR
Ülke genelinde hizmete alinacak bu tesislerden Karaman’in da payina düseni aldigini vurgulayan Orman ve Su Isleri Bakani Prof. Dr. Veysel Eroglu “Karaman’da 5’i Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü 1’i de Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün tamamladigi tesis olmak üzere 6 eseri bu açilis merasimi ile hizmete alacagiz” degerlendirmesinde bulundu.
Hizmete alinacak DSI’ye ait eserlerin sulama, taskin koruma ve baglanti yolu tesislerinden olustugunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroglu “DSI tarafindan tamamlanan tesisler ile Karaman’da toplam 400 dekar zirai araziye sulama suyu saglayarak, 2 mahalle ve 400 dekar araziyi taskin zararlarindan koruyacagiz. Ayrica bu açilis merasiminde Bakanligimiza bagli Meteoroloji Genel Müdürlügü’nce Karaman’da yapimi tamamlanan meteoroloji radari da hizmete sunulacak. Diger yandan hizmete alinacak eserler arasinda Orman Genel Müdürlügü tarafindan yapilan yeni orman yollari, agaçlandirma, orman köylüsüne destek, fidan üretimi çalismalari ve sehir ormani tesisi de yer aliyor. Bütün bu eser ve çalismalarin toplam yatirim bedeli 70 milyon TL’yi geçiyor” diyerek sözlerini tamamladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284