Başkan Konukseven: Doğanın Korunması Zorunludur

Karaman Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yürütülen “Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller” projesi kapsamında başlattığı “En Çevreci Okul” yarışmasında okullar çeşitli faaliyetler düzenleyerek yarışmaya dahil oluyor.

Başkan Konukseven: Doğanın Korunması Zorunludur
9 Nisan Pazartesi günü Yem Sanayi İlkokulu yarışma kapsamında faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. 3 gün sürecek olan bu faaliyette Karaman’ın çeşitli yer ve mahallelerinde çevre temizliği gerçekleştiriyor.
Projenin ilerleyişinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, “Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaştı. Günümüzde küresel ısınma ile iklim farklılıkları meydana gelmeye başladı. Bu kirlenmeler sonucunda canlı türleri tükeniyor, ormanlar azalıyor, denizler ve akarsular kirleniyor. Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Cam şişenin doğada 4000 yıl, Plastiğin 1000 yıl, kola kutusunun 20-100 yıl, Sigara filtresinin 5 yıl kaldığı çevreciler tarafından tespit edildi. İnsanlar bu durumda tedirgin olmaya başladılar. Doğanın korunması zorunludur. İşte bu sebeplerle Kent Konseyi olarak “Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller” projesi ile çevre bilinci aşılanıyor ve çevreyi koruma adına bir şeyler yapmanın zamanı geldiği anlaşılıyor. 5 aydır devam eden bu proje kapsamında Karaman halkının büyük bir çoğunluğuna ulaşarak çevre bilincinin önemi ve çekirdek kabuğu sorununa bir çözüm niteliğinde oluşturulan çift kese kağıdı uygulamasını saha çalışmalarıyla anlattık. Ben bu noktada Yem Sanayi İlkokulu’na gerçekleştirdiği faaliyetlerden ötürü hem eğitimcilerine hem de öğrencilerine teşekkür ediyorum. Aynı hassasiyetin diğer okullardan da gösterilmesini arzu ediyorum” dedi.
"Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller" projesinin eğitim basamağında yürütülen; "En Çevreci Okul" yarışması, Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Bu tarihe kadar okulların yapmış olduğu tüm faaliyetler proje kapsamında değerlendirilmeye alınacak.




 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284