Çelik`ten Fazla Mesailer Için Çalisma Talimati

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, fazla mesai ücretleriyle ilgili Maliye Bakanligi bürokratlari ve Devlet Personel Baskanligi`nin ortak bir çalisma yapmasi için talimat verdi.

Çelik`ten Fazla Mesailer Için Çalisma Talimati

Kamu çalisanlarinin 666 Sayili Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ellerinden alinan haklarinin geri verilmesi için Istanbul'dan Ankara'ya yürüme eylemi yapan Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan'in talepleri, Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu tarafindan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik'e iletildi. Çelik, fazla mesai ücretleriyle ilgili Maliye Bakanligi bürokratlari ve Devlet Personel Baskanligi'nin ortak bir çalisma yapmasi için talimat verdi.
Kamu çalisanlarinin mali haklarini düzenleyen 666 Sayili KHK ile kamu çalisanlarinin ellerinden alinan fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri ve ikramiyelerinin geri verilmesi için Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan'in yaptigi Istanbul'dan Ankara'ya yürüyüs eyleminin ardindan kaybolan haklarin geri verilmesi için önemli adimlar atiliyor. Yürüyüsün ardindan Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Memur-Sen Genel Baskan Yardimcisi Haci Bayram Tonbul ile Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, konuyu görüsmek üzere bir araya geldi. Toplantida, Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan'in Istanbul'dan Ankara'ya yürüyüs eylemi baslatmasinin gerekçelerini tek tek anlatan Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, kararnamenin ardindan kamu çalisanlarinin magdur oldugunu, ellerinden alinan haklarin geri verilmesi gerektigini söyledi. Bunun üzerine Bakan Faruk Çelik, basta Adalet Bakanligi, SGK, Is-Kur, Maliye Bakanligi gibi kurumlarda ve KIT'lerde fazla mesai ücretlerinin ödenmesi, fazla mesai ücretinin ödenmesine iliskin Bakanlar Kurulu'nca belirlenen 6 aylik süre sinirlamasinin kaldirilmasiyla ilgili Maliye Bakanligi bürokratlariyla Devlet Personel Baskanligi'nin ortak bir çalisma yapmasi talimatini verdi. Memur-Sen'e bagli Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan'in Istanbul'dan Ankara'ya yürüyüs eyleminin ilk meyveleri bu talimatla alinmaya baslanmis oldu.
Istanbul'dan Ankara'ya yürüyüs eylemi baslatan ve su anda Bolu'ya yaklasan Yusuf Yazgan, toplantidan çikan sonucun kamu çalisanlari adina olumlu bir gelisme oldugunu söyledi. Kamu çalisanlarinin fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri ve ikramiyeleri geri verilene kadar, 4/C'liler ve sözlesmeliler kadroya alinana kadar mücadelesine devam edecegini vurguladi.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284