Ebu Halid’den Özgür Filistin Konferansi

Uzun yillar Israil güçlerine karsi silahli mücadele veren ve 20 yilini hapiste geçiren Filistinli direnisçi Welid Zekeriyya Abdülsadi AQAL diger adiyla Ebu Halid, KMÜ Karakalem Toplulugunun davetlisi olarak üniversitede bir konferans verdi.

Ebu Halid’den Özgür Filistin Konferansi

Filistin’e girisi yasak olan ve Ankara’da zorunlu ikamet eden Ebu Halid, Özgür Filistin baslikli konferansinda Filistin’in tarihine degindi. Sultan Abdulhamit’in, Filistin topraklarini satin almak isteyen Yahudilere verdigi “Kanla alinan toprak, parayla satilmaz.” cevabini aktardi.
Ebu Halid, 1. Dünya Savasi bittigi zaman Filistin topraklarinin % 8’inin Yahudilerden olustugunu, ancak batidan gerçeklesen yüz binlerce göç sayesinde nüfus oraninin degistigini vurguladi. Ebu Halid, Israil’in kurulmasinda ise 1. Dünya Savasinda Arap topraklarini isgal etmis olan Fransiz ve Ingilizlerin parmagi oldugunu belirtti. Yabanci güçlerin destekledigi ve silahlanmasina göz yumdugu Yahudi çetelerin katliamlariyla 1948’de Israil devletinin kuruldugunu ifade etti.
Ebu Halid konusmasini gençlere söyle seslenerek bitirdi: “Gençler gelecegin esas taslari olacaktir. Etrafinizdaki yasananlari anlatmak size düsmektedir. Zaferin arkasinda duran gençler olmaniz dilegiyle.”
Konferans sonunda KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün, Ebu Halid’e plaket takdim etti ve “Hayatimizi rahat anlamda sürdürüyoruz. Ama vatanlarinda esir olanlar bizim gibi yasamiyorlar. Gençler, bu dünyada basari gösterecekseniz güçlü olmaniz gerekir.” seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284