Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Ulu: “Bizde Dogumevi’nin Saglik Hizmeti Veren Bir Bina Olarak Devam Etmesini Istiyoruz”

Ilimizde hayirsever vatandaslar ve devlet isbirligi ile yaptirilan ve hizmete açilan Karaman Dogumevi ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi’nin yeni hastanenin hizmet vermeye baslamasiyla birlikte TOKI’ye devredilerek yikilacagi yönünde çikan söylentiler hem bu hastanenin yapiminda emek harcayan hayirseverleri hem de Karaman kamuoyunu üzüyor.

Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Ulu: “Bizde Dogumevi’nin Saglik Hizmeti Veren Bir Bina Olarak Devam Etmesini Istiyoruz”

Bu konuyla ilgili olarak geçtigimiz gün makaminda ziyaret ettigimiz Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu Dogumevi’nin saglik hizmeti veren bir kurum olarak kalmasini kendilerinin de istedigini ve bu konuda gerekli girisimlerde de bulunduklarini söyledi.
Ulu, “Bu hastane halkimizin katkilariyla yapimina baslanmis ve sonrasinda bakanligimiza devredilerek tamamlanmistir. Bu binanin yapiminda halki organize eden Kemal Bayat amcamiz sagliga çok büyük katkilari olan bir insan. O geçenlerde geldi konustuk. Biz Dogumevi binasinin saglik hizmeti vermeye devam eden bir bina olmasini istiyoruz. Halkimizin söyledigi gibi Dogumevi binasinin fizik tedavi, psikiyatri yada toplum sagligi merkezi olarak hizmet vermesini bizde istiyoruz. Ama tabiî ki içerisinde güzel bir tadilat ile Dogumevi Hastanesinin de yeni yapilan hastane gibi her odasinda banyosu tuvaleti bulunan en az iki yatagi olan hizmet kalite standartlari geregince yeni hastaneyi aratmayacak düzende tamirat ve tadilati yapildiktan sonra bu binanin hastane olarak devam etmesini istiyoruz. Bu yönde Bakanligimizla ve vekillerimizle görüsmelerimiz oldu. Oldukça olumlu yanitlarda aldik ama resmi olarak bize ulasan bir evrak olmayinca ben dogrudan bu sekilde olacak diye söylemek dogru olmaz. Ama bu yönde çalismalarimiz devam ediyor” dedi.
Ulu, Yeni Devlet Hastanesi’nin binasinin verilen söze ragmen Aralik ayina yetistirilemedigini belirterek, “Gerek hava kosullari gerekse hastanenin binasinin oldukça büyük olmasi sebebiyle firma binayi teslim edemedi. Nisan ayina kadar belki de Nisan’dan önce binayi teslim etmeyi ümit ediyorlar. Kis aylarinda da devam edecekler insaata. Dogalgazi, elektrigi de baglanarak binayi isitma çalismalarina devam edecekler. Biz simdiden içinin donanimlariyla ilgili hazirliklara basladik. 3 ay kadar sürse tasinmamiz Haziran-Temmuz gibi hizmete açmayi umuyoruz” diye konustu.
Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, yeni hastanenin tamamlanip saglik birimlerinin bu binaya tasinmasinin ardindan, bosalacak 82. yil Devlet Hastanesi binasinin da yapilacak tadilat ve bakimdan sonra Agiz ve Dis Sagligi Hastanesi olarak hizmetlerine devam edecegini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284