Afganistan’dan Gelen Mülteci Aile Karaman’da Sokakta Kaldi

Afganistan’da yasanan savas nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye’ye siginan mültecilerden Karaman’a gönderilen aileler arasinda yer alan Hüseyin Muhammedi ve ailesi yerlestirildikleri evden çikarilmalari nedeniyle sokakta kaldilar.

Afganistan’dan Gelen Mülteci Aile Karaman’da Sokakta Kaldi

Yaklasik 45 gün önce esi Zehra, çocuklari Fatma, Ahmet ve Ali Muhammedi ile birlikte Karaman’a gönderildiklerini belirten baba Hüseyin Muhammedi, “Ülkemizde yasanan savas nedeniyle evimizi terk etmek zorunda kaldik. Birlesmis Milletler Insan Haklari Konseyi bizi Karaman’a gönderdi. Burada ilk olarak sanayide bulunan bir binaya yerlestirildik. Ancak binanin sagliksiz kosullari nedeniyle buradan ayrilip Zembilli Mahallesi 718. sokakta bulunan bir eve yerlestirildik. Simdi ise evin sahibi tarafindan evden çikarildik. Bu kis gününde çocuklarimla birlikte sokakta kaldik. Yetkililerden ailemle birlikte kalabilecegimiz sicak bir yuva ve geçimimizi saglayabilecegim is istiyorum” dedi.
Afganli ailenin kis gününde sokak ortasinda kalmasina üzülen duyarli vatandas Süleyman Uzun Afganistan’li mültecilerin sokakta kalmalarina gönlünün elvermedigini belirterek yetkililerden bu aileye yardim etmelerini istedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284