Erkekten de Hemsire Oluyor

Hemsirelik meslegi uzun yillar kadinla özdeslesmis ve sadece kadinlarin çalistigi bir meslekti. Ancak dünyada ve ülkemizde hemsirelik, artik yalnizca kadinlara özgü bir meslek olmaktan çikmakta ve erkekler tarafindan da tercih edilen karma bir meslek haline geldi.

Erkekten de Hemsire Oluyor

Ülkemizde hemsirelik hizmetini kadin hemsirelerden almaya aliskin olan toplumumuz da artik erkek hemsireleri kabullenmis ve alismis durumda. Hasta mahremiyeti sadece bayan hastalar için degil, erkek hastalar içinde elbette önemli. Tam da bu noktada erkek hemsirelerimiz büyük bir boslugu doldurdu aslinda. Bu nedenle erkek hemsireler hastane ortaminda, özellikli birimler hariç, ayrim yapilmaksizin her serviste çalismakta ve tüm pozisyonlarda görev almakta.
Hemsirelik, özverinin çok yogun olarak sunulmasi gereken mesleklerden biri. 24 saat devam eden kesintisiz saglik hizmetlerinin sunumunda hemsirelerin sahadaki basarisi cinsiyetten daha önemlidir. Bayan hemsireler hastalarimiza sefkatli yürekleriyle sifa dagitirken; erkek hemsireler de güçleri, uzun çalisma saatleri karsisinda dayanikliliklariyla ön plana çikiyor.
Karaman Devlet Hastanesi Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Hemsire Naime Saydam’da konuyla ilgili yaptigi açiklamada, erkeklerin hemsirelik meslegini tercih etmelerinden memnuniyet duyduklarini belirtti. “Erkek hemsirelerimiz saglik ailesinde iyi ki varlar. Hep birlikte daha güzel bir saglik hizmeti sunumunu gerçeklestirecegimizden eminim. Bu bilinçle çalisiyoruz çünkü biz kocaman bir aileyiz” dedi.
Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Hemsire Naime Saydam yönetici olarak farkli bir bakis açisiyla da erkeklerin camiada bulunmalarinin yararlarini aktardi.
Naime Saydam söyle devam etti:
“Bayan saglik personeline gün geçtikçe güzellesen bir takim haklar getirildi. Örnegin; dogum öncesi ve sonrasi analik izni ve sut izinleri, dogumdan sonra 2 yil gece nöbeti tutmama. Bütün bunlar elbette güzel oldu. Bizler yönetici olarak bu açiklari erkek hemsirelerimiz sayesinde hissetmedik. Erkek hemsireler askerlik yaptiktan sonra emekli olana kadar meslekten uzak kalmiyorlar. Yasal haklari olan yillik izinlerini kullanip görevlerinin basinda bulunuyorlar. Araliksiz ve oldukça verimli çalismalari gözden kaçmayacak kadar, önemli ve degerlidir.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284